Més de 400 famílies ja mengen millor

P.RODELLAR
07-06-2019
  • Més de 400 famílies ja mengen millor

Al voltant de quatre-centes famílies ja han canviat els hàbits alimentaris des del setembre, gràcies al programa Nereu, impulsat per la Diputació de Lleida i que promou abandonar el sedentarisme i augmentar l’activitat física entre els nens de 6 a 14 anys i les seues famílies. Aquesta és una de les dades que es van donar a conèixer ahir durant la segona edició de la jornada Nereu, celebrada a la facultat de Medicina i dirigida a professionals de la pediatria, en la qual es van portar a terme xarrades i tallers sobre nutrició i on els participants van gaudir d’un esmorzar sa.

El programa Nereu va nàixer fa pràcticament una dècada i es desenvolupa de l’octubre a al maig coincidint amb el curs escolar. Des dels CAP, les consultes dels pediatres detecten famílies en les quals els nens tenen problemes de sobrepès, obesitat o sedentarisme i els deriven cap aquest projecte, que actualment està present en trenta-tres municipis de la província de Lleida. “Els nens practiquen una activitat física durant tres hores a la setmana i cada mes practiquen un esport diferent”, va explicar Naila Martínez, dietista i nutricionista i coordinadora del programa Nereu a la província de Lleida.

“Paral·lelament, als pares una vegada al mes se’ls fa un assessorament sobre alimentació saludable i d’activitat física en família”, afirma Martínez. Els resultats, explica, ja són palpables a finals de curs.

“Al maig molts dels nens que han participat en el programa ja han adquirit alguns hàbits saludables, com un augment del consum de fruita o que es desplacin caminant més habitualment”, va sentenciar.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?