Més de 400 mostres de controls analítics aquest estiu a les piscines municipals del territori

REDACCIÓ
09-06-2021
  • Control piscines
  • Control piscines Alcarràs
  • Més de 400 mostres de controls analítics aquest estiu a les piscines municipals del territori
  • Més de 400 mostres de controls analítics aquest estiu a les piscines municipals del territori
  • Més de 400 mostres de controls analítics aquest estiu a les piscines municipals del territori

La Unitat d’Aigües de la Diputació de Lleida ja fa unes setmanes que està preparant la campanya de la temporada de piscines públiques 2021 i aquest dimecres ha iniciat els controls analítics de salubritat, entre d’altres, a les piscines d’Alcarràs. El Servei està en contacte permanent amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, amb la finalitat de poder informar els municipis que tenen piscines dels criteris que cal complir a l’obertura de les instal·lacions, pel tema Covid.

El passat dilluns, 7 de juny, es va enviar als municipis la darrera resolució del Departament de Salut en la qual s’estableixen els criteris que cal implementar per poder obrir les instal·lacions. Aquest any, les mesures són més laxes, tot i que encara hi ha algunes mesures que caldrà complir.

Per altra banda, s’ha confirmat que la gran majoria de recintes obriran al públic aquest any, tret d’algun cas esporàdic en què, per obres, s’ha decidit no fer-ho.

Està previst que la setmana que ve s’enviï als ajuntaments la planificació prevista dels controls analítics que la Unitat d’Aigües farà a totes i cadascuna de les piscines durant la temporada. Aquests controls tenen la finalitat de comprovar que l’aigua de cada piscina compleix amb els requisits de salubritat previstos per les normatives vigents, per tal d’evitar afectacions a la salut de les persones.

El diputat de l’Àrea de Salut, Albert Bajona, ha explicat que “la Diputació referma la seva aposta per la salubritat de les piscines públiques en un moment com l’actual, on la pandèmia ens obliga a reforçar el control per assegurar un bany sense riscos a les piscines dels nostres municipis”.

Ha recordat que “com cada any la Diputació de Lleida manté el suport als municipis per poder obrir amb total seguretat les piscines públiques a tot el territori. Aquest any encara amb restriccions per la pandèmia que obliguen a un control encara més exhaustiu de la salubritat de les aigües de les piscines”.

En l’actualitat, hi ha registrats 160 recintes de piscines públiques al territori de Lleida, tots de titularitat municipal, i es preveu que els controls analítics a realitzar sobrepassaran les 400 mostres. Com a novetat, enguany s’estrenen dos nous recintes, concretament a Vilagrassa i Sudanell.

Durant la temporada, la Unitat d’Aigües estarà pendent de qualsevol canvi en les normatives i resolucions que pugui fer el Departament de Salut, les quals es notificaran oportunament als municipis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta