Més de 900 joves han trobat feina a Lleida en un any amb el programa de Garantia Juvenil

SEGREcom
Publicat: 
14-06-2016
Actualitzat: 14-06-2016 10:41
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de 900 joves han trobat feina a Lleida en un any amb el programa de Garantia Juvenil

Un total de 1.870 joves a la demarcació de Lleida s'han beneficiat del programa de Garantia Juvenil de la Generalitat. D'aquests, 917 han trobat feina en l'últim any i la resta s'han inscrit en algun curs formatiu. Així ho ha explicat aquest dilluns la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, durant la celebració de la Trobada amb les entitats de Garantia Juvenil de Lleida que s'ha fet al Centre d'Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) Lleida.

En aquest sentit, Bassa ha demanat al Govern de l’Estat que agilitzi les inscripcions de joves al programa de Garantia Juvenil per tal de no perdre les ajudes europees per aquest projecte, a través del qual prop d'un miler de joves de Lleida han trobat feina. Són una tercera part dels inscrits i 1.900 se n'han beneficiat de programes que porten a terme diverses entitats. Algunes d'aquestes reclamen poder allargar la formació o combinar-la amb pràctiques a empreses sobretot per atendre a jovent sense estudis o amb urgències familiars.

Sis entitats de Lleida han presentat aquest matí a la consellera els programes que porten a terme dins de la iniciativa europea de Garantia Juvenil, que té com a objectiu reduir l'atur entre el jovent.

En total, a la demarcació de Lleida, es porten a terme 32 programes a totes les comarques. Fins ara, hi ha 2.926 joves inscrits en la Garantia Juvenil, que compromet a la Generalitat a oferir feina, pràctiques laborals o formació a les persones inscrites en un termini màxim de 4 mesos. Per això, Catalunya compta amb 241 milions d'euros fins l'any 2020. La consellera de Treball, Afers socials i Famílies alerta que la meitat d'aquests diners es podrien perdre si el govern central no fa bé el procés d'inscripció.

Comparteix

També t'interessarà