Més de cent lleidatans donen sang a l’estand de SEGRE durant la Fira

REDACCIÓ
02-10-2018
  • Més de cent lleidatans donen sang a l’estand de SEGRE durant la Fira

Més d’un centenar de lleidatans van participar el cap de setmana passat a l’última campanya de donació de sang que va organitzar el Banc de Sang i Teixits en col·laboració amb el grup SEGRE, en el marc de la Fira de Sant Miquel. Del total de les 108 persones que van participar en aquesta iniciativa solidària, prop de la meitat (47) van donar sang per primera vegada a l’estand de SEGRE i el 57 per cent van ser dones. Segons van explicar des del Banc de Sang, “ja que cada mostra que rebem se separa en tres parts −glòbuls rojos, plasma i plaquetes− i cadascuna d’aquestes es destina a un pacient diferent, podem dir que amb aquesta acció hem ajudat més de tres-centes persones”.

Els lleidatans d’entre 35 i 44 anys van ser els que més es van involucrar a la campanya amb un total de 43 donants dins d’aquesta franja d’edat, seguits dels joves d’entre 25 i 34 anys (27) i les persones d’entre 45 i 54 anys, que van arribar a les 11 donacions durant les dos jornades d’extracció. Respecte als tipus de sang, el grup A positiu va ser el més donat amb prop d’una trentena de mostres recollides, mentre que van ser 22 les del grup 0 positiu, deu de l’A negatiu i nou del B positiu, entre d’altres.

Cada dia de l’any es necessita mil donacions de sang, que ajuden prop de tres mil persones. El Banc de Sang i Teixits de Catalunya compta amb un punt d’extracció permanent a l’hospital Arnau de Vilanova i periòdicament posa en marxa campanyes de recollida a les comarques lleidatanes. En aquesta línia, poden donar entre tres i quatre vegades a l’any totes les persones que tenen entre 18 i 70 anys, que pesin més de cinquanta quilos i es trobin en bon estat de salut.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'anomenat 'pin parental'?

Carregant...
Load next