Més de dos-cents artistes d'arreu del món participen en l'Humoràlia 2023

REDACCIÓ
Publicat: 
20-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més de dos-cents artistes d'arreu del món participen en l'Humoràlia 2023
    Peu de foto: 
    Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida
  • Més de dos-cents artistes d'arreu del món participen en l'Humoràlia 2023
    Peu de foto: 
    Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida

La setena edició de la Mostra Internacional d’Humor Gràfic "Humoràlia 2023", organitzada per la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida en col·laboració amb Humoràlia, ha assolit un èxit sense precedents amb la participació de 608 obres d'artistes de tot el món. Sota el lema "La pau és el camí", aquesta edició biennal destaca la importància de la Cultura de la Pau en un món marcat per les violències i les desigualtats creixents.

L'edició "La pau és el camí" representa un augment significatiu en comparació amb les entrades d'anys anteriors, duplicant la participació artística i posant de manifest l'interès global per promoure la pau a través de l'expressió creativa.

La mostra, dedicada a la Cultura de la Pau, aspira a sensibilitzar i promoure un esperit critíc compromès amb la construcció d'un futur vivible i una vida digna per a totes les persones. A través de l'art i l'humor gràfic, Humoràlia busca rescatar el discurs pacifista i fomentar el diàleg, l'enteniment i la cooperació mútua enfront de l'escalada de la despesa militar i la crisi climàtica.

"La pau no és només l'absència de conflictes, sinó un procés positiu, dinàmic i participatiu que requereix la promoció del diàleg, l'eliminació de totes les formes de discriminació i opressió, la defensa de la justícia i la igualtat, i el profund respecte per la vida", ha destacat l’artista gràfic, Marçal Abella Brescó.
Humoràlia, amb la seva capacitat única de reunir artistes de tot el món, ha convertit l'art i l'humor en eines poderoses per il·lustrar temàtiques com els Drets Humans i fomentar una cultura de la pau. Aquest any, 243 artistes de 55 països diferents han participat, destacant països com Aràbia Saudita, Brasil, Colòmbia, Índia, Iran, Mèxic, Síria, i molts altres.

El Jurat de la mostra, amb la difícil tasca de seleccionar les 50 obres que formaran part de l'exposició itinerant, ha triat aquelles que millor expressen el missatge crític i la necessitat d'actuar per la pau. Aquesta exposició itinerant arribarà a centres educatius, culturals i espais expositius de tot el territori per estimular la reflexió i ser un recurs d’educació per la transformació social.
La inauguració, que va tenir lloc dimecres de la setmana passada al Vestíbul de la Facultat de Medicina, va ser acompanyada d'un aperitiu a càrrec d’El Menjador i la música de la cantautora Júlia Cruz Sesé. 

La col·laboració entre la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida i Humoràlia ha complert catorze anys des de la seva creació el 2009, amb la il·lustració dels Objectius de Desenvolupament del Mil·leni. Al llarg dels anys, el concurs internacional ha abordat diverses temàtiques, com les Desigualtats (2011), les migracions forçades (Nòmades, 2017), els Drets de les Dones (Dones en Moviment, 2019) i l’emergència climàtica (SOS Clima, 2021).

Comparteix

També t'interessarà