Més de mig milió per a millores a l'estadi de piragüisme de Sort

R. R.
09-12-2018
  • Més de mig milió per a millores a l'estadi de piragüisme de Sort

L’ajuntament de Sort projecta obres per valor de més de mig milió d’euros per millorar l’estadi de piragüisme. El projecte, que va rebre l’aprovació del ple el mes de novembre passat i està actualment en període d’informació pública, compta amb un pressupost de 531.088 euros. Durant la sessió plenària, l’alcalde, Raimon Monterde, va apuntar que els fons per executar-les procediran de la Diputació i del Consell Català de l’Esport. Entre les actuacions més destacades, hi ha un canal lateral per preservar les instal·lacions esportives en cas de riuades.

Aquest projecte pretén dotar l’estadi de piragüisme de les instal·lacions que siguin necessàries per allotjar-hi el campionat del món d’estil lliure del 2019, segons consta a la memòria. L’àmbit d’actuacions inclou un tram del riu d’uns dos-cents cinquanta metres de longitud i inclou la construcció de nous accessos al curs fluvial. Pel que fa al canal, discorrerà pel marge dret del riu i té com a finalitat absorbir una bona part del cabal en cas d’avingudes i impedir d’aquesta manera danys a les instal·lacions al mateix riu. Més enllà de les competicions d’alt nivell, la millora de les instal·lacions es planteja també perquè s’utilitzin la resta de l’any per als entrenaments.

En un altre ordre de coses, el consell comarcal del Pallars Sobirà espera concloure cap a final d’aquest any la reforma de la presa de l’Hostalet de Sort, iniciada el mes d’agost per facilitar la navegació al llarg de cinquanta quilòmetres de la Noguera Pallaresa sense haver de baixar de la barca. Successives avingudes del riu en un any de pluges excepcionals van retardar l’inici de les obres i van fer impossible complir la previsió inicial de concloure-les abans del 30 de setembre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta