Més de mil alumnes de Lleida es veuran afectats per la vaga d'examinadors de trànsit

redacció
02-06-2017
  • Més de mil alumnes de Lleida es veuran afectats per la vaga d'examinadors de trànsit

Avui inicia la vaga d'examinadors de trànsit de la DGT que podria deixar penjats més de 1.000 alumnes de la província de Lleida. La protesta, convocada per UGT a Catalunya i  Asextra a la resta d’Espanya, es fa per reclamar millores en les condicions econòmiques i laborals dels examinadors, que fa anys que porten reclamant-les. El col·lectiu reivindica una pujada del complement específic que es va acordar entre la DGT i els sindicats fa deu anys. L’UGT va recordar aquest dijous que ja van frenar una vaga el 2015 davant la promesa de la DGT de pagar aquest complement, però que mai es va arribar a materialitzar. Així mateix, els sindicats denuncien les males condicions laborals que pateixen els examinadors de trànsit, amb càrregues de treball superiors a Catalunya. A més, assenyalen que duen a terme la seua feina en zones que no disposen de les mínimes condicions i que no cobren compensacions per la jornada en horari d’estiu.

Es preveu que el primer dia de la vaga sigui secundat a Catalunya pel 100% dels examinadors i que anirà baixant en els dies previstos d’aturada. La convocatòria fixa que les aturades es faran els dies 19, 20, 21, 26, 27 i 28 de juny, i 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol. A Lleida hi ha quatre examinadors, un coordinador i un altre d’itinerant, que fan tretze exàmens cadascun al dia. Això suposa que, si la vaga dura vint dies, es podrien anul·lar més de 1.000 proves. 

Per la seua part, el president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya, el lleidatà Raül Viladrich, va mostrar el seu suport a les reivindicacions dels examinadors i va exigir a la DGT que s’avingui a acordar millores en les condicions laborals. Viladrich va assenyalar aquest dijous que el mateix Govern reconeix que entre les deu prefectures de trànsit més afectades per la falta de personal hi ha Lleida, on l’espera per examinar-se del carnet de conduir és d’un mes. De moment, aquesta vaga només afectarà als alumnes que s'examinin de l'examen pràctic.

Les autoescoles avisen de pèrdues milionàries i demanen un acord

Les autoescoles donen suport al 100% a la protesta dels examinadors de trànsit i assenyalen que la falta de personal és “insostenible” i alerten de pèrdues milionàries per l’aturada, per la qual cosa exigeixen a la DGT que busqui un acord. Segons el president de les autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, la província de Lleida necessitarà almenys set examinadors de trànsit fixos (ara en té quatre) per acabar amb l’espera. “A l’estiu és l’època de més demanda i la mobilització farà mal, però és plenament legítima davant una DGT immòbil”, va assenyalar. Malgrat la convocatòria de vaga, els alumnes i els centres estan obligats a presentar-se el dia de la prova, sense saber si s’anul·larà o no, fet que genera uns costos.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta