Més del 40% de visites al neuròleg són per mals de cap i moltes podrien evitar-se

c. ibars
Publicat: 
15-06-2015
Actualitzat: 15-06-2015 11:37
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més del 40% de visites al neuròleg són per mals de cap i moltes podrien evitar-se

Més del 40% de visites al neuròleg a l'hospital Arnau de Vilanova són per cefalees i altres mals de cap i moltes podrien evitar-se si els pacients fossin atesos directament pels seus metges de família, segons va explicar l'especialista en Neurologia del centre, Francesc Purroy. Cada any, els neuròlegs de l'Arnau fan prop de 3.500 primeres visites, de les quals es deriven entre 6.000 i 7.000 visites de seguiment. A més a més, ingressa una mitjana de 700 pacients per problemes neurològics.

Aquesta informació es va posar de manifest en la Jornada de Neurologia i Atenció Primària que es va celebrar divendres a l'Arnau amb l'objectiu de donar eines als metges de Primària per diagnosticar i tractar certes patologies neurològiques. La jornada va abordar les més comunes, com les cefalees, ictus, epilèpsies, trastorns de moviment i patologies cròniques com l'esclerosi múltiple. Purroy va explicar que la porta d'entrada per tractar la majoria d'aquestes malalties és la Primària i que l'objectiu de la jornada era principalment consensuar criteris diagnòstics i de derivació per evitar visites innecessàries a l'especialista i que aquest pugui dedicar més temps a patologies més complexes. "En el cas de les cefalees, n'hi ha algunes que han de ser tractades per l'especialista, però en moltes altres no cal i el que volem és que es pugui discernir de manera precisa des de l'Atenció Primària".

A més, va exemplificar que després de la primera visita al neuròleg a l'haver patit un episodi d'epilèpsia, en la majoria de pacients les visites de seguiment poden fer-se perfectament als CAP. "Més que reduir les visites al neuròleg l'objectiu és millorar la qualitat assistencial, reduint la demanda per patologies banals i aconseguint reduir així la llista d'espera per a les que no ho són", va afirmar Francesc Purroy.

Comparteix

També t'interessarà