Més despesa dels lleidatans per menjar fora de casa

L.G.
02-08-2019
  • Més despesa dels lleidatans per menjar fora de casa

Les famílies lleidatanes cada vegada destinen una part més àmplia del pressupost a dinar o sopar fora de casa. Així es desprèn d’un estudi elaborat per AIS Group, publicat ahir, que assenyala que les llars de Ponent gasten a l’any una mitjana de 2.228 euros en bars i restaurants. Al mes són uns 185 euros. Una xifra que correspon a l’exercici del 2017 i que demostra que la despesa destinada a menjar fora s’ha incrementat un 8,5% respecte al 2016, quan aquest dispendi era de 2.054 euros a l’any.

Segons aquest estudi, les lleidatanes són les famílies catalanes que menys despesa dediquen a dinar o sopar fora, amb Barcelona al capdavant, on van destinar a l’any 2.653 euros en restauració. En el conjunt de l’Estat, la mitjana s’atansa als 2.580 euros, la qual cosa implica un increment del 30%. L’informe revela que les llars que més van gastar a dinar i sopar fora són els navarresos, que el 2017 hi van destinar 3.435 euros, seguits de les famílies basques, amb més de 3.200 euros anuals.

Per la seua part, les famílies que menys van invertir a sortir a bars i restaurants van ser les de les Canàries, amb una mitjana de 1.750 euros, segons dades d’AIS Group. L’anàlisi mostra que el pressupost familiar en bars i restaurants va començar a descendir en picat amb la crisi econòmica i es va recuperar a partir del 2013. En l’actualitat, se situa a nivells del 2009.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?