Més d’un centenar de graduats de la UdL fan les proves del MIR

S.C.D.
03-02-2019
  • Més d’un centenar de graduats de la UdL fan les proves del MIR

Més d’un centenar de graduats de Medicina per la Universitat de Lleida (UdL) es van enfrontar ahir a l’examen per intentar obtenir una plaça de mèdic intern resident (MIR). Aquestes proves, que permeten als aspirants escollir especialitat, s’efectuen de manera simultània en una vintena de ciutats de l’Estat, i les més properes a Lleida són Barcelona i Saragossa. “Al voltant d’uns 120 estudiants de la UdL s’han presentat per a aquestes proves, la gran majoria dels titulats a l’últim curs”, va declarar la degana de Medicina, Rosa Soler. En aquest sentit, Soler va destacar que “molts dels graduats a la UdL opten per quedar-se en algun dels hospitals de la ciutat o de la província, però això sempre va en funció de les places que hi ha disponibles en cada centre hospitalari”.

En tot l’Estat es van presentar 15.477 aspirants per a 6.797 places del MIR. A més d’aquesta prova, el ministeri de Sanitat també va celebrar ahir els exàmens per optar a una plaça pública d’Infermeria (1.092 places), Psicologia (141), Farmàcia (267), Biologia (49), Radiofísica (34) i Química (22). Al conjunt de l’Estat hi ha 8.042 places convocades per a 35.114 aspirants, un 5 per cent més que a la convocatòria del 2018. En les proves participen 57 delegats, 492 interventors i 1.600 vocals i 73 persones formaran part de les comissions qualificadores.

La majoria dels 120 titulats lleidatans que van optar ahir a les proves del MIR porta des del juny estudiant el temari de forma diària. “Des que va sortir la convocatòria i m’hi vaig inscriure porto preparant-me des de mitjans de juny i he estat estudiant entre vuit i deu hores cada dia i només he descansat els diumenges”, va assenyalar una titulada de la Universitat de Lleida que ahir va fer les proves. “Les acadèmies et preparen uns calendaris molt ben estructurats i complets per organitzar-te”, va declarar.

“És un examen i s’ha de passar. Si has treballat i te l’has preparat pots estar tranquil·la després de tots aquests mesos preparant-te, has d’estar satisfet amb el que has fet i anar a totes”, va explicar la jove poc abans d’enfrontar-se a cinc hores d’examen.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta