Més d'un milió d'euros d'impacte econòmic per activitats esportives a la Val d'Aran

REDACCIÓ
03-08-2018
  • Més d'un milió d'euros d'impacte econòmic per activitats esportives a la Val d'Aran
  • Més d'un milió d'euros d'impacte econòmic per activitats esportives a la Val d'Aran

L’etapa del Tour de França, a més de diverses proves esportives celebrades el mes passat a la Val d’Aran, van generar un impacte econòmic de retorn d’1.180.000 euros, segons dades facilitades per Foment Torisme Val d’Aran.

El passat 24 de juliol la Val va acollir el pas de la setzena etapa del Tour entrant per Pontaut, a la frontera aranesa amb França i sortint pel port del Portilhon en direcció a Bagnères-de-Luchon amb un recorregut de 18 quilòmetres per terres araneses, que també va incloure les poblacions de Les i Bossòst. Aquest efímer pas de la ronda ciclista francesa va tenir un gran impacte, tant pel que fa a l’ocupació hotelera com econòmicament. Fonts de Foment Turisme Val d’Aran van assenyalar que es va ocupar el 80 per cent dels 8.000 llits disponibles aquell dia a tota la Val d’Aran, la qual cosa correspon a un impacte econòmic d’uns 480.000 euros en tan sols vint-i-quatre hores.

D’altra banda, durant el passat mes de juliol, Aran també va acollir altres proves esportives de primer nivell com la segona edició de la Trail Vielha-Molières 3010, que va comptar amb 1.200 participants; una nova edició de la Pedals de Foc Non Stop Campionat d’Europa MTB Ultramarathon, amb 1.100 ciclistes inscrits; la quarta edició d’Era Roda Non Stop, en què van participar dos-cents esportistes; i la prova de cicloturisme Campilaro, que va passar per terres araneses amb dos-cents corredors.

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, va valorar molt positivament tots aquests esdeveniments i, en particular, la fidelitat del Tour de França amb la Val, ja que, segons la seua opinió, “representa un benefici molt important per al nostre sector hoteler i el de restauració. A més, promociona el nostre país com a destinació de cicloturisme arreu del món, ja que és el tercer esdeveniment esportiu internacional més seguit després dels Jocs Olímpics i el Mundial de futbol”.

Per la seua part, la consellera de Turisme d’Aran, Anna Díaz, va destacar que s’ha de “valorar l’esforç realitzat des del Conselh Generau d’Aran en els últims anys, sense el qual els millors equips esportius i les millors competicions no vindrien a la Val d’Aran”. Segons va assenyalar Díaz, “no només s’ha de fer menció de l’impacte econòmic que totes aquestes activitats generen, sinó que el que s’ha de destacar és que la Val d’Aran és la que per si mateixa ofereix les millors condicions, tant a equips com a esportistes”.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?