Més parelles 'estables'

REDACCIÓ
Publicat: 
11-08-2020
Actualitzat: 11-08-2020 9:59
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més parelles 'estables'

El registre de parelles estables que la Generalitat va posar en marxa l’abril del 2017 ja compta amb un total de 1.918 inscrites a les comarques lleidatanes, la qual cosa representa un 38% més respecte a les 1.390 que es van comptabilitzar l’agost de l’any passat. Cada vegada són més les parelles no casades que opten per fer aquest tràmit per formalitzar la seua relació legalment, ja que un dels beneficis que permet el registre, entre d’altres, és poder cobrar la pensió de viudetat sense casar-se en cas de mort.

Segons va informar el departament de Justícia, en els set primers mesos de l’any s’han registrat 302 noves parelles estables a la província. En el conjunt de Catalunya, ja són 48.355 les parelles no casades que formen part d’aquest registre, de les quals només un 4 per cent corresponen a la demarcació de Lleida.

Poden inscriure-s’hi totes aquelles parelles que hagin conviscut durant més de dos anys ininterromputs, que hagin tingut un fill en comú durant la convivència o que hagin formalitzat la relació davant de notari. La inscripció és voluntària i gratuïta. Per poder-la fer presencialment els membres de la parella han d’omplir una única sol·licitud d’inscripció acompanyada de la documentació que acredita l’existència de la parella, i presentar-la a la seu central del departament de Justícia o a les seues delegacions, amb cita prèvia. També es pot tramitar telemàticament sempre que es disposi de signatura electrònica.

Segons la Generalitat, l’objectiu d’aquest registre és “facilitar l’exercici dels drets d’aquestes parelles i garantir-los la protecció jurídica, econòmica i social de les modalitats de família reconegudes legalment”.

Comparteix

També t'interessarà