Registre de parelles estables amb cent inscrits a Lleida

S. DIEGO
Publicat: 
01-07-2017
Actualitzat: 01-07-2017 11:44
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Registre de parelles estables amb cent inscrits a Lleida

Un centenar de parelles lleidatanes s’han inscrit en el flamant registre de parelles estables de la Generalitat. Va entrar en funcionament el 3 d’abril passat i la seua funció és equiparar els drets de les parelles que fa més de dos anys que conviuen o que tenen algun fill en comú amb els dels matrimonis. Així, una parella inscrita en aquest registre té dret, entre altres prestacions socials, a cobrar la pensió de viudetat o a sol·licitar un dels membres la targeta de residència si és estranger no comunitari.

Segons les dades facilitades ahir pel departament de Justícia, 87 parelles ja han estat inscrites a la demarcació de Lleida, a tres se’ls ha denegat la sol·licitud i la resta, fins a cent, es troben pendents de tramitació.

Cal presentar el llibre de família, un certificat d’empadronament o un certificat notarial

Xavier Bernadí, director general de Dret i Entitats Jurídiques, va explicar que des de la creació del registre fa tres mesos un total de 2.600 parelles s’hi ha inscrit en el conjunt de Catalunya. Bernadí va fer aquestes declaracions en el marc d’una jornada de formació que es va celebrar a Lleida dirigida a personal dels ajuntaments i els consells comarcals. Bernadí, juntament amb el director dels serveis territorials de Justícia a Lleida, Jaume Monfort, van explicar que les parelles interessades poden inscriure’s en el registre de forma presencial a qualsevol oficina del departament de Justícia i als ajuntaments que tinguin conveni. Per fer-ho han de presentar un certificat d’empadronament, el llibre de família en el cas que tinguin fills en comú o un certificat notarial. També es pot fer la inscripció de forma telemàtica al web del departament de Justícia.

La jornada d’ahir també va servir per presentar el registre de grups d’interès de la Generalitat, creat a través de la llei de Transparència. Es tracta d’un registre d’empreses, associacions, ONG, sindicats, fundacions, etc. que porten a terme activitats susceptibles d’influir directament o indirectament en l’elaboració i aplicació de les polítiques públiques.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà