Més places de centres de dia subvencionades o la creació d'un protocol per a la violència sexual, debatit al Ple

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
28-09-2023
Actualitzat: 29-09-2023 10:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Més places de centres de dia subvencionades o la creació d'un protocol per a la violència sexual, debatit al Ple
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Lleida

Polèmica al Ple després que ERC demani a Larrosa que no deixi perdre els prop de 4 MEUR per al nou pavelló de la fira


L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha anunciat al ple que demanarà una ampliació del conveni amb la Generalitat per a la gestió dels centres de dia, per tal de disposar de més places subvencionades, que permetin avançar en la posada en marxa d'un nou centre de dia a Cappont, pendent des de fa anys. Larrosa ha explicat que la mesura ja està prevista als pressupostos de la Generalitat, fruit d'un acord polític entre el PSC i ERC, i que esperen que es puguin formalitzar "en un moment o altre". Durant el ple, ERC ha demanat rigor a Larrosa i que no deixi perdre els prop de 4 MEUR de la Generalitat i la Diputació per fer el pavelló 5 de Fira de Lleida. L'alcalde ha respost que de moment només plantegen una "reubicació de diferents elements".

L'anunci de l'alcalde s'ha fet durant el debat sobre la pròrroga per l'any vinent del conveni amb el Departament de Drets Socials per a la prestació del servei dels centres de dia per a persones dependents de Magraners i Santa Clara, que s'ha aprovat per 25 vots a favor i una abstenció.

El ple també ha aprovat un conveni de col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a la gestió dels entorns residencials de rehabilitació programada fins a l'any 2026. L'Ajuntament assumeix la tasca de promoció de les ajudes per a la millora energètica entre les comunitats de propietaris, l'assessorament i suport en la tramitació i l'execució de les obres complementàries d'urbanització, si s'escau. L'Agència compensarà els costos d'aquests serveis. L'acord s'ha aprovat per unanimitat.

Una altra de les qüestions que s'ha tractat ha estat la renúncia a la subvenció prevista per a la promoció en règim de col·laboració público-privada de 114 habitatges de protecció oficial energèticament eficients de lloguer social amb fons Next Generation, que ha estat aprovada amb 16 vots a favor i 10 abstencions. Segons la tinent d'alcalde d'Agenda Urbana, Begoña Iglesias, la renúncia permetrà que altres promotors privats puguin construir amb finançament europeu fins a 145 pisos de lloguer social a la ciutadania d'ara fins a juny de 2026.

En un altre ordre de coses, el ple ha aprovat una moció presentada per ERC per a la creació d'un protocol municipal específic per a la prevenció, detecció, actuació i resolució de comportaments de violència sexual i de gènere en entitats i clubs esportius a càrrec de menors i amb utilització d'equipaments públics. S'ha votat amb 24 vots a favor i 2 abstencions.

També s'han aprovat parcialment dos altres mocions. Una del PP contra la tramitació de la llei d'amnistia amb 16 vots a favor i 11 en contra, i una de Junts pel foment de la llengua catalana que s'ha aprovat en la seva major part per àmplia majoria en la votació dels diferents punts.

Comparteix

També t'interessarà