Més prevenció contra la sida

SEGREcom
28-05-2015
  • Més prevenció contra la sida

L'any passat es van diagnosticar a les comarques de Lleida 20 noves infeccions del VIH (524 en el conjunt de Catalunya), segons el Centre d'Estudis Epidemiològics de Catalunya, la qual cosa indica que la taxa de nous diagnòstics continua mantenint-se estable. "Tenim una falsa sensació de seguretat, una confiança que ens fa pensar que la sida no va amb nosaltres", va alertar ahir el president de l'associació Antisida de Lleida, Joan Fibla.

Un tapís gegant a la façana de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i una lectura de noms de persones mortes a causa d'aquesta malaltia van servir per commemorar el Dia Memorial de la Sida. "És una data significativa perquè recordem els que han mort i aprofitem per mantenir-hi l'atenció", va afegir.

Segons Fibla, la majoria de noves infeccions es deuen al contacte sexual sense protecció entre home i home. Per aquesta raó, l'associació ha impulsat durant l'últim any el programa Entens, una iniciativa pionera a Lleida dirigida al col·lectiu homosexual per frenar els nous contagis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta