Mi vacío y yo, millor pel·lícula a Som Cinema

REDACCIÓ
Publicat: 
24-10-2022
Actualitzat: 24-10-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Mi vacío y yo, millor pel·lícula a Som Cinema
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El Festival de l’Audiovisual Català Som Cinema de Lleida confirma el brillant recorregut de la pel·lícula Mi vacío y yo per prestigiosos certàmens nacionals i internacionals. El director de la cinta, Adrián Silvestre, i la seva actriu protagonista, Raphaëlle Pérez, han recollit avui el guardó com a millor llargmetratge de ficció a Som Cinema, de mans del paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo. L'alcalde ha presidit la cloenda acompanyat de la vicepresidenta 2a de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, de la directora artística del festival, Judith Vives, i del regidor Jaume Rutllant.

Mi vacío y yo narra la història de Raphi, una jove diagnosticada amb disfòria de gènere, en el camí per assumir la seva pròpia identitat. El jurat dels llargmetratges i curts de ficció ha estat format pel guionista Arnau Vilaró, la periodista i ex directora de l’Acadèmia del Cinema Català, Montse Majench, i la cineasta Carolina Rivas. La maternal, una altra de les pel·lícules catalanes del moment, que s’està presentant en festivals d’arreu del món, ha rebut el Premi del Jurat que, a més, ha concedit una menció especial per al film Aftersun, de Lluís Galter.

Pel que fa als curtmetratges de ficció, el treball guanyador ha estat Crisàlides, dirigit per Marc Camardons i produït per ESCAC Films. Així mateix, s’ha concedit una menció d’honor al curt Zama, de Miguel Àngel Marqués.

Guardons als documentals

Francesca i l’amor, el retrat íntim de l’artista plàstica barcelonina Francesca Llopis en el moment que la seva filla deixa el niu i ella s’introdueix en Tinder, ha rebut el guardó al millor llargmetratge documental. La seva directora és Alba Sotorra.

El jurat de les pel·lícules documentals ha estat format pel realitzador Tito Banqué, la gestora escènica i membre del CoNCA, Margarida Troguet, i el fotògraf Leo Delshams. En aquest apartat el millor curtmetratge ha estat S’altra banda,produït per Escac Films, i dirigit per Sònia Buj. És una història al voltant de Pepe el Malo, un personatge de l’imaginari menorquí.

La cloenda del festival, que s’ha celebrat a ScreenBox Lleida, ha inclòs la presentació dels primers minuts del llargmetratgeViaje de Vuelta, que el lleidatà Carlos Bauhause està rodant actualment. La cinta estarà dedicada a la memòria de la pianista Teresina Jordà. Durant el festival s’ha estrenat fora de concurs el documental El sostre groc, d’Isabel Coixet, dedicat als abusos comesos en l’Aula de Teatre de Lleida.

En el seu parlament per tancar el festival, Miquel Pueyo ha agraït els cineastes la seva aportació amb obres reivindicatives i de denúncia, com El sostre groc, i altres de memòria històrica, especialment importants en un context com l'actual que demostra que el feixisme és viu.

Des de dimecres i fins avui, el públic ha pogut veure prop de 60 treballs arribats de Catalunya, País Valencià i Ille Baleats, amb l’ScreenBox com a epicentre de les projeccions que també han arribat al Campus de Cappont i al Rectorat de la UdL i al Beat Cafè i Soul. Som Cinema l’organitza l’Ajuntament de Lleida,amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, la Diputació de Lleida i el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la UdL. La producció és a càrrec de Suggeriments-gestió cultural.

Comparteix

També t'interessarà