Mig milió per a la Colònia de Mitasa d’Alfarràs

M. M. B.
26-05-2019
  • Mig milió per a la Colònia de Mitasa d’Alfarràs

Alfarràs ha rebut prop de 500.000 euros en ajuts de la Generalitat, la Diputació i dels programes Leader i Feder de la UE per rehabilitar edificis de l’antiga Colònia de Filatures Casals, també coneguda com Mitasa. La confirmació va arribar fa dos mesos i segons l’alcalde de la localitat, Kleber Esteve, ja s’han validat aquestes aportacions. Això permetrà habilitar la nau central com a centre d’entitats i celebrar-hi espectacles i esdeveniments com la Fira del Préssec. Una altra nau acollirà un alberg municipal per a pelegrins del Camí de Sant Jaume i una tercerca es rehabilitarà com a museu tèxtil.

Les tres naus restants s’enderrocaran, a causa del deteriorament i pel fet que no tenen valor arquitectònic. El consistori ja compta amb un pla director per recuperar les instal·lacions, del segle XIX i declarades Bé Cultural d’Interès Local.

La fàbrica tèxtil va tancar l’any 2005 per la crisi del sector. La nau central, amb una extensió de més de 3.000 metres quadrats i construïda l’any 1897, és un clar exponent del modernisme industrial. Actualment, les instal·lacions es troben molt degradades i alguns punts estan caient. L’objectiu de la rehabilitació és frenar la degradació d’un equipament que, en total, té més de sis hectàrees i que inclou en fases posteriors habilitar-hi un bosc urbà, una central d’empreses i posar en servei el salt d’aigua.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?

Carregant...
Load next