Mil firmes perquè la Seu d'Urgell construeixi una piscina coberta

C. SANS
16-10-2018
  • Mil firmes perquè la Seu d'Urgell construeixi una piscina coberta

Veïns de la Seu d’Urgell han iniciat una recollida de firmes per la comarca per sol·licitar a l’ajuntament de la capital que impulsi la construcció d’una piscina coberta. La iniciativa, que ja ha reunit més de mil signatures, lamenta que “una capital de comarca de 12.000 habitants” no disposi de l’equipament aquàtic i assegura que altres municipis “amb pressupostos equivalents o inferiors” al de la Seu han optat per obrir piscines cobertes com a “accés a una font de salut important” per a la població.

Èric Celerier, principal impulsor de la iniciativa, va explicar que la recollida va començar el mes de setembre a la Seu i que ja l’estenen per la comarca. L’objectiu és arribar a les 4.000 adhesions per traslladar la petició a l’ajuntament. Considera que el nombre de veïns de la ciutat és “suficient” per disposar de l’equipament i que la inexistència de la piscina “és una pèrdua molt important” per als veïns de la comarca, que es veuen obligats a traslladar-se fins a Andorra, diu, per “practicar activitats aquàtiques”. La ciutat ja disposa d’una única piscina coberta, de gestió privada.

Val a recordar que la Seu d’Urgell va impulsar l’any 2010 la construcció d’una piscina coberta després que el Govern de la Generalitat li concedís una subvenció de 900.000 euros. La inversió era de 4,5 milions i el consistori va licitar una concessió administrativa, a través de concurs públic, perquè l’empresa concessionària aportés la resta i explotés el servei, però el procés va quedar desert. El primer tinent d’alcalde, Jesús Fierro, va assegurar que “la Seu ha de continuar aspirant” a tenir una piscina coberta, però va reconèixer que “la inversió és molt important i ha de fer-se de manera que resulti sostenible” i que és una necessitat de la ciutat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?