Milers de turistes el penúltim dissabte de la temporada d’esquí

X.R.
14-04-2019
  • Milers de turistes el penúltim dissabte de la temporada d’esquí
  • Milers de turistes el penúltim dissabte de la temporada d’esquí
  • Milers de turistes el penúltim dissabte de la temporada d’esquí

Les estacions d’esquí del Pirineu que segueixen obertes van rebre ahir milers d’esquiadors el penúltim dissabte de la temporada, que acabarà el 22 d’abril. En aquest sentit, 2.002 persones van esquiar a Boí Taüll i 760 a Port Ainé, mentre que des de Baqueira van apuntar que va ser un bon dia per a l’esquí i que van rebre a una gran quantitat de turistes. Les pistes es troben en les millors condicions després de les nevades dels últims dies i el bon temps va ser el protagonista de la jornada d’esquí d’ahir.

De fet, fonts de l’estació d’esquí de l’Alta Ribagorça van assegurar que el 75% del pàrquing del domini esquiable estava ple. Així mateix, les estacions van acollir diferents activitats. Per exemple, a Port Ainé, es va celebrar la cursa popular Gall Fer, que va comptar amb uns 150 participants, i Boí Taüll va acollir el Campionat de Catalunya d’esquí de menors de 16 i 14, al qual van assistir aproximadament 250 persones.

Alguns dels esquiadors van combinar la pràctica de l’esquí amb els esports d’aventura, un sector que vorejarà la plena ocupació a partir del Dijous Sant si la meteorologia acompanya. El responsable de les empreses d’esports d’aventura al Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que ahir tenien reservats el 30% dels serveis, aproximadament, perquè el plat fort de la campanya començarà a partir de la setmana que ve.

S’ha de recordar que el Patronat de Turisme de la Diputació preveu que prop de 80.000 persones visitin les comarques de Lleida durant aquesta Setmana Santa. Aquests turistes generaran més de 210.000 pernoctacions en hotels, càmpings i cases de turisme rural. L’ocupació oscil·larà entre el 80% i el 95% des del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua i es vorejarà la plena ocupació a partir del Divendres Sant. El patronat preveu una campanya de Setmana Santa amb dades similars a l’anterior, que es va tancar amb un volum de negoci de 36 milions d’euros.

Per la seua banda, el Patronat de Turisme va organitzar ahir una trobada d’instagramers al Parc Natural del Cadí-Moixeró, per donar a conèixer els paisatges de la Cerdanya lleidatana. Més de quaranta persones van participar en aquesta activitat i van rebre explicacions sobre les característiques de la zona d’especialista en flora, fauna i geologia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta