Millora de l’accés a la ciutat de Lleida per la LL-11

REDACCIÓ
16-10-2021
  • Millora de l’accés a la ciutat de Lleida per la LL-11
  • Millora de l’accés a la ciutat de Lleida per la LL-11
  • Millora de l’accés a la ciutat de Lleida per la LL-11

L’accés a la ciutat per la carretera LL-11, a l’altura de la rotonda del cementiri, es veurà millorat gràcies a diverses actuacions que s’estan duent a terme i que serviran per dignificar aquest punt, ha explicat aquest divendres el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, que ha visitat aquest indret acompanyat pel regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro.

Per una banda, durant aquest divendres es va treballar en la millora del paviment de l’LL-11 en el tram situat entre la rotonda del cementiri i la de la C-13, en diversos punts on es trobava en mal estat, per tal de millorar la seguretat viària. Les obres, que van obligar a restringir parcialment el pas de vehicles, inclouen el fresat i la reposició el paviment d'aglomerat i quedaran concloses aquesta tarda. Els punts on s'actua són els dos carrils de sortida de la rotonda del cementiri en direcció a Barcelona, incloent-hi l'accés al carril lateral d'entrada al polígon Neopark; i, en sentit contrari, part dels dos carrils de sortida de la rotonda ubicada a l'encreuament de la C-13 amb l'LL-11, en direcció a la ciutat de Lleida.

Paral·lelament, el propietari de la benzinera que es troba en aquest encreuament de l’LL-11 amb la rotonda del cementiri està duent a terme obres de renovació total d’aquest espai, que també comporten millores en la urbanització de l’espai públic en aquest punt i que permetran oferir una molt millor imatge, ha assenyalat Postius.

A més, la Paeria aprofitarà els àrids que s’han retirat durant les obres per instal·lar els dipòsits de la benzinera per anivellar i condicionar com a zona verda una finca municipal que està situada en la cantonada entre la rotonda del cementiri i l’accés que porta cap al polígon El Segre i el pont de Pardinyes, davant l’empresa de pinsos Nanta.

“La combinació d’aquestes obres, que sumen actuacions d’iniciativa pública i privada, permetran dignificar aquest encreuament, que és molt transitat i que ara no oferia la millor imatge”, ha assenyalat Postius, qui ha recordat que millorar els accessos a la ciutat és una de les prioritats de la regidoria.

Les obres de millora del paviment a l’LL-11 formen part del Pla de manteniment, conservació i millora de paviments aglomerat asfàltic, adjudicat a l'empresa Sorigué per un import de 150.000 euros, del qual ja s'han dut a terme diverses actuacions. En una primera fase, el novembre del 2020, es va actuar als carrers Pla d'Urgell, Comtes d'Urgell i Roger de Llúria. En la segona fase, a finals d'estiu, als carrers Príncep de Viana i avinguda Catalunya. Posteriorment, es va dur a terme la millora dels carrers Vidal i Codina, José Olóndriz i l'accés a l'escola Països Catalans, inclosos també en aquest contracte. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?