Millores d'accessibilitat a tres centres cívics de Lleida

REDACCIÓ / Pau Vilaró
Publicat: 
04-03-2024
Actualitzat: 04-03-2024 9:57
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Millores d'accessibilitat a tres centres cívics de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Els centres de Democràcia, Cappont i La Bordeta estan realitzant adaptacions a les sales de bany i les entrades per assegurar els drets de les persones amb mobilitat reduïda


L'Ajuntament de Lleida està duent a terme obres de millora d'accessibilitat en tres centres cívics municipals: Democràcia (on ja han començat les feines), Cappont i La Bordeta.

Les intervencions es centren en assegurar que tant l'accés general com l'accés a les cambres higièniques de les diferents plantes d'aquests edificis siguin accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

A Democràcia, s'afegirà un tercer lavabo mixte adaptat a la planta baixa. A les plantes primera i tercera, es durà a terme l'enderroc de parets divisòries per guanyar espai suficient i assegurar una superfície adient per a les cadires de rodes.

Al centre cívic de Cappont, s'està millorant l'accessibilitat a la zona de despatxos mitjançant la reubicació d'un envà per permetre un radi de gir de 1,5 metres, tal com estableix la normativa. També s'estan adaptant les cambres higièniques de les cinc plantes, enderrocant envans interiors que actualment no permeten l'accessibilitat.

Quant al casal de La Bordeta, diverses portes d'accés als despatxos d'atenció ciutadana, com les dels dos despatxos de serveis socials i la sortida d'emergència, no són accessibles. Així, es realitzaran reformes per ampliar l'amplada de pas a un mínim de 80 centímetres.

Aquestes accions estan coordinades entre les regidories d'Agenda Urbana i Espai Agrari i d'Acció i Innovació Social. Formen part del projecte d'Accessibilitat Física i Comunicativa en Espais d'Atenció Ciutadana, que engloba un total de 20 actuacions en centres cívics, edificis municipals d'atenció al públic, habitatges socials i llocs web que gestionen tràmits amb la ciutadania. El pressupost del projecte és de 198.852 euros i ha estat possible gràcies al finançament dels fons europeus #NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), mitjançant una línia de subvencions del Departament de Drets Socials de la Generalitat per impulsar i fomentar l'accessibilitat als espais d'atenció ciutadana dels ens locals de Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà