Missa i rèquiems pels que ja no hi són

REDACCIÓ
19-10-2020
  • Missa i rèquiems pels que ja no hi són
  • Missa i rèquiems pels que ja no hi són

Record ahir a les víctimes de la Covid per partida doble a Lleida: missa funeral a la Catedral i concert a l'Auditori Enric Granados. El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va oficiar a la Catedral una missa funeral en record de les més de 350 víctimes ja de la pandèmia a Ponent, així com de les nombroses persones que han emmalaltit pel coronavirus.

L’ofici litúrgic estava previst per al passat 26 de juliol però va haver d’ajornar-se a causa del nou confinament que va afectar Lleida i diversos municipis de la comarca del Segrià. La celebració eucarística, que va ser retransmesa en directe per Lleida Televisió, va comptar també amb la participació de l’Orfeó Lleidatà i el Petit Cor de la Catedral. Els assistents a la cerimònia religiosa –amb un aforament reduït al 50%– van guardar la distància interpersonal, van portar mascareta i van entrar i sortir de la Catedral per circuits diferents.

A la mateixa hora, l’Auditori Enric Granados va acollir el concert In Memoriam a càrrec del Cor de Cambra de l’Auditori, dirigit per Xavier Puig. Aquesta formació coral preparava des de feia mesos un recital que tenia previst interpretar al juny, coincidint amb el primer aniversari de la mort d’un dels seus cantants, Oriol Pelegrí. Arran de la pandèmia, el cor va voler estendre a totes les víctimes un recital en el qual fragments de rèquiems de Mozart, Fauré o Rutter es van alternar amb poemes de Màrius Torres, Miquel Martí i Pol i Joan Margarit, entre d’altres, recitats per l’actor Manel Barceló.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta