Mollerussa multarà amb mil euros l'abandó de gossos

SEGREcom
26-03-2014
  • Mollerussa multarà amb mil euros l'abandó de gossos

L'ajuntament de Mollerussa ja té enllestida l'ordenança que regularà la tinença d'animals domèstics a la ciutat. Hi haurà sancions de fins a mil euros en el cas de tenir gossos considerats perillosos sense censar, l'abandó o el maltractament de mascotes. Fins a 500 eurostarà no retirar de la via pública els excrements dels animals, així com portar gossos perillosos sense morrió. Passejar un gos sense collar també podrà ser sancionat amb fins a 300 euros, així com alimentar els animals a la via pública. "És una ordenança que s'ha redactat tenint en compte el respecte als animals i vetllant perquè els seus propietaris els tinguin, però en condicions", va explicar ahir el regidor de Benestar Social i Seguretat Ciutadana, Josep Lavín.

L'ordenança s'aprovarà demà en un ple ordinari que també preveu crear dos espais de lleure per a animals domèstics a la ciutat, en el termini de sis mesos, segons va explicar l'alcalde, Marc Solsona. Les esmentades zones, encara per concretar, tindran uns tres-cents metres quadrats i estaran dotades amb bancs, fonts i papereres i s'ubicaran en dos punts distants de la ciutat per donar cobertura a tots els usuaris. Solsona també va explicar que el consistori durà a terme una campanya informativa a través de dos tècnics municipals per tal d'informar els propietaris dels animals de la nova ordenança, abans de començar a aplicar les multes a partir de l'estiu.

L'ordenança s'ha redactat a través del Consell Social i el consistori la va publicar a la seua pàgina web perquè els veïns poguessin fer les seues aportacions. Segons l'alcalde, l'ordenança aporta un contingut adequat a la llei de protecció d'animals vigent.

zones per a mascotes

El consistori es compromet a dotar la ciutat amb dos zones exclusives per a mascotes

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...