Monti Mateu és l’artista escollida per dissenyar el guardó dels XIV Premis Ap! Lleida

REDACCIÓ
08-10-2021
  • Monti Mateu és l’artista escollida per dissenyar el guardó dels XIV Premis Ap! Lleida

Ap! Lleida, l’Associació d’Empresàries de Lleida i Pirineus, ha presentat en societat aquest dimecres l’escultura que s’entregarà com a guardó a les dones reconegudes en la catorzena edició dels Premis Ap! Lleida, un certamen que es celebrarà el proper 22 d’octubre a la Seu Vella de Lleida.

La persona escollida per dissenyar aquesta peça única ha estat la ceramista, artista lleidatana i Talent de LLEIDA.COM, Monti Mateu, qui compta amb un llarg recorregut en la creació d’obres d’art. En aquesta ocasió, l’autora ha apostat per una peça de ceràmica, que porta per nom ‘Madona Mundi’, i que té una doble simbologia: per la part externa, en la qual s’hi mostra un món, busca mostrar la part més ruda de la dona; mentre que la part interna de la peça simbolitzar la sensibilitat i la netedat femenina.

Monti Mateu ha explicat que han estat mesos de molta feina, per aconseguir un resultat que ha despertat l’interès i la curiositat de tots els assistents a l’acte. A més, cada guardó és únic, ja que s’han treballat de forma individual i compta amb una tonalitat diferent per cada categoria de guardó.

Laia Rogel, presidenta d’Ap! Lleida, ha recordat que l’entitat que presideix sempre aposta per potenciar el talent femení i “en aquesta ocasió hem escollit la Monti Mateu pel gran recorregut que té a la nostra ciutat”. Rogel ha explicat que va ser la pròpia artista qui va mostrar l’interès per dissenyar una peça pels Premis Ap! Lleida. Una predisposició que la Junta d’Ap! Lleida va acceptar. Posteriorment, i després de veure el primer esbós, la Junta va quedar meravellada i va decidir apostar per aquesta ceramista lleidatana. L’objectiu final, segons ha argumentat Rogel, és que les premiades “s’emportin a casa una obra d’art, única, amb un significat molt especial”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?