Montserrat acollirà un monument a Teresa Jornet

REDACCIÓ
10-09-2017
  • Montserrat acollirà un monument a Teresa Jornet

La congregació de Germanetes dels Ancians Desemparats, amb ocasió del 175è aniversari del naixement de santa Teresa Jornet (Aitona, 9 de gener del 1843), vol portar la seua fundadora a Montserrat amb la col·locació d’una escultura en bronze que ja ha estat encarregada. Aquest monument quedarà instal·lat al camí de Sant Miquel, on hi ha altres sants, santes i beats, entre els quals fundadors de congregacions religioses, com és el cas del també fill d’Aitona i oncle de Teresa Jornet, el pare Palau, beat i fundador de les Carmelites Missioneres.

El projecte del monument, que la congregació ha encomanat a l’empresa Mármoles Rodríguez, de Calataiud, preveu la creació de dos figures realitzades en bronze, la de santa Teresa Jornet i la d’una anciana. Les dimensions de l’escultura de la santa seran d’1,75 metres i les de l’anciana, 1,68, amb un pes aproximat de 250 quilos cada una. Col·locat sobre una base de pedra, en aquest conjunt escultòric Teresa Jornet estendrà una mà a l’anciana i assenyalarà el cel amb l’altra. Les Germanetes pretenen donar un caràcter popular a aquesta iniciativa, per a la qual cosa ja han iniciat una campanya per tal de recaptar donatius.

Aquest projecte ha rebut el suport del bisbe de Lleida, Salvador Giménez Valls, així com de l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, que ha garantit la col·laboració de l’ajuntament perquè el monument sigui una realitat. “Aitona se sent orgullosa de portar la nostra santa a Montserrat”, va manifestar. La superiora de la comunitat, Montserrat Brescó, va destacar que Montserrat “és el cor de Catalunya”.

Si les previsions es compleixen, el monument podria inaugurar-se la primavera del 2018.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta