Montserrat fa marxa enrere a apujar el copagament però ho estudiarà

SEGREcom
11-01-2017
  • Montserrat fa marxa enrere a apujar el copagament però ho estudiarà

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va fer marxa enrere ahir en la proposta d’apujar el copagament farmacèutic per als jubilats que guanyen més de 30.000 euros i va assenyalar que la mesura només s’“estudiarà”. Per fer-ho, va explicar que abans de qualsevol canvi es posarà en marxa un informe que realitzaran experts del ministeri i externs, amb la col·laboració del Consell Assessor de Sanitat. “A l’agenda del Govern del Partit Popular no hi ha prevista la reforma del copagament farmacèutic, així com no ho està l’increment del copagament per als pensionistes de renda de 18.000 euros”, però sí que està disposada a “estudiar” una modificació del tram de 18.000 a 100.000 euros. “Que pagui més el que té més no vol dir que hi hagi una pujada, potser vol dir que abaixem al que té menys”, va dir. “No alarmem els pensionistes i per això vull tranquil·litzar-los. Quan estigui l’informe el posarem en coneixement de tots els grups parlamentaris, i estudiarem entre tots què és el que es pot fer i què és el que no es pot fer”, va insistir la ministra.

Les explicacions de Montserrat no van convèncer la resta de grups, que li van exigir explicacions i li van demanar la compareixença al Congrés. El portaveu d’Economia del PSOE, Pedro Saura, va acusar la ministra d’“elitisme fiscal” i va exigir eliminar el copagament, com també va reclamar Units Podem. Albert Rivera (C’s) va afirmar que la pujada del copagament és “més un debat de tertúlia radiofònica” i el considera “impropi d’un ministeri”. Altres col·lectius com el Defensor del Pacient, associacions de consumidors, sindicats i el Col·legi de Farmacèutics van criticar les seues declaracions.

La Generalitat li reclama “més concreció i rigor”

El conseller de Salut de la Generalitat, Toni Comín, va criticar ahir la indefinició dels plantejament de la la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, respecte a la proposta de revisar els trams més alts del copagament farmacèutic dels jubilats i la va instar a ser “més concreta i rigorosa” en les declaracions. “Quan hi hagi una proposta ferma, hi haurà un posicionament de la Generalitat. La mateixa ministra a la tercera de les declaracions ha aclarit que no hi havia proposta, sinó que s’està estudiant”, va afegir el conseller.

Comparteix

També t'interessarà