Moros i Cristians formen files a Lleida

M. CABELLO
Publicat: 
25-11-2019
Actualitzat: 25-11-2019 8:07
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Moros i Cristians formen files a Lleida
  • Moros i Cristians formen files a Lleida

La nau central de la Seu Vella es va convertir ahir en l’escenari del protocol·lari acte de relleu de capitanies de les sis comparses de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, que aquest any commemora el 25 aniversari. La celebració del conegut com Mig Any Fester va marcar ahir l’inici d’un programa festiu que culminarà el mes de maig vinent, quan els Moros i Cristians tornaran a omplir de música i color els carrers de Lleida abans de la gran batalla en la qual els dos bàndols es disputaran el govern de la ciutat. Aquest any ostentaran la capitania mora els Banu-Hud, liderats pel caïd Antoni Pomés.

La comparsa Urgellencs, capitanejada per la comtessa Mariona Franco, es posarà al capdavant de les tropes per aconseguir que Lleida torni a ser cristiana, després de la derrota en l’última batalla.

Els Urgellencs lideraran aquest any les tropes cristianes i els Banu-Hud, els moros

Després de la cerimònia de relleu dels nous penons, alams barons i xeics, acompanyada de la música de la banda Ilerband, el president de l’associació Moros i Cristians, Josep Lluís Gázquez; la tinenta d’alcalde Jordina Freixanet; i el diputat Paco Cerdà van homenatjar més d’una trentena de socis veterans que han ostentat càrrecs destacats en els últims vint-i-cinc anys i que “han fet possible que aquesta festa es converteixi en imprescindible a Lleida”.

Així es va expressar Gázquez, que va rememorar els començaments de la festa el mes de maig de l’any 1996 i que va animar els assistents a iniciar el camí cap al cinquanta aniversari, així com “afrontar nous reptes de futur”.

L’entitat ha organitzat una vintena d’activitats fins al pròxim mes de març per celebrar el quart de segle des de la recuperació de la festa. Entre les novetats, destaca el concurs per triar el nou himne de l’associació. Així mateix, el dibuixant Juan Diego ha dissenyat un logotip commemoratiu.

Comparteix

També t'interessarà