Moros i Cristians, a punt de batalla

REDACCIÓ
15-05-2019
  • Moros i Cristians, a punt de batalla

Lleida celebra aquest cap de setmana la Festa de Moros i Cristians, que viu la seva 24 edició. La tinent d’alcalde Montse Parra ha presidit la presentació, acompanyada del president de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians, Josep Lluís Gàzquez, del caid moro, Pau Cabiscol, i del comte cristià Fèlix Villahoz. Parra ha subratllat el gran esforç organitzatiu de l’entitat i de totes les persones que integren les comparses per fer possible una festa que és un dels referents de la cultura popular i tradicional de Lleida.

Victòria mora

Les comparses mores Musa, Al·leridís i Banu-Hud guanyaran la batalla d'enguany a les cristianes dels Urgellencs, Pallaresos i Anglesola després de desafiar-se a les Ambaixades, desfilar pels carrers de Lleida i lluitar a la Seu Vella.

Al caid moro i al comte cristià l’acompanyaran com a càrrecs de la Festa el raia Joan Riera dels Musa i l’abanderat Juanjo Villahoz, dels Urgellencs.

Els actes començaran dissabte, 18 de maig, amb la presentació a la Llibreria Caselles del llibre amb els diàlegs de la batalla de l'any passat, escrit per Jordi Prenafeta, i un vermut medieval a la plaça Sant Francesc. A la tarda, es representaran les Ambaixades, el text de les quals és obra de l'escriptora Alexandra Cuadrat.

El dia gran de la Festa, diumenge, 19 de maig, se celebrarà l'entrada infantil que anirà seguida de la presentació a la plaça Sant Joan de les sis bandes que guiaran enguany el pas de les comparses. Les agrupacions són Ilerband-Banda de carrer de Lleida, la Banda Simfònica Unió Musical de Lleida; la Banda Municipal Ciudad de Fraga; la Banda de la Unión Musical de Villanueva de Gállego; l'Associació Musical Ciutat de Benicarló, i la Unió Musical San Diego de Lloc Nou d'en Fenollet.

A la tarda, tindrà lloc la desfilada des de la Porta del Lleó de la Seu Vella. La comitiva baixarà pel carrer Cavallers i recorrerà l'avinguda Blondel, carrer Saracíbar i l'avinguda Madrid fins a la Paeria. La Festa es clourà al vespre, al pont llevadís de la Seu Vella, que acollirà la batalla final, amb una escenografia a càrrec de Ramon Caballol i una dramatúrgia ideada i escrita per l'actor Eduard Muntada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next