Multen amb 601 euros la fotoperiodista Mireia Comas per fotografiar un control policial

ACN
26-01-2022
  • Multen amb 601 euros la fotoperiodista Mireia Comas per fotografiar un control policial

La fotoperiodista Mireia Comas ha estat multada amb 601 euros per fotografiar un control policial al barri de Ca n'Anglada de Terrassa (Vallès Occidental). Els fets van passar el 30 de juny, quan Comas va retratar amb la seva càmera un control en què els Mossos d'Esquadra havien aturat un vehicle amb joves magrebins a l'interior. Un dels agents s'hi va adreçar i li va ordenar que esborrés la fotografia, i ella s'hi va negar. Un segon agent també s'hi va adreçar amb un to més dialogant, segons Comas, però en identificar-la assegura que la van amenaçar amb detenir-la. El passat 19 de gener va rebre la notificació de la sanció, on assegura que no s'especifica el motiu explícit de la multa, si bé es remet a l'aplicació de la Llei Mordassa.

Comas va fer la fotografia en el marc d'un projecte que desenvolupa al barri de Ca n'Anglada de Terrassa, on hi ha una important presència de població d'origen magrebí. L'objectiu és retratar el dia a dia, amb diferents punts de vista i espais.

"Porto dos anys fent un reportatge sobre joves immigrants, i una part se centra en com se'ls atura i són criminalitzats, això ho documento, els aturen i identifiquen sense motius aparants, jo ho documento, i això no els agrada", detalla en declaracions a l'ACN.  

Antecedents policials

Comas va ser detinguda el mes d'octubre de 2020 en el marc d'un desnonament, i després del judici celebrat a Terrassa va quedar absolta. No obstant, en van quedar els antecedents policials, una dada que, segons la fotoperiodista, va ser el desencadenant de la reacció dels agents quan la van identificar.

Ara Comas ha presentat al·legacions a la multa, donat que no s'hi especifiquen els motius més enllà que esponen a l'aplicació de la Llei Mordassa. En cas que se li deneguin, té previst fer els recrusos que siguin corresponents.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta