Multen un CDR amb 601 € per una protesta malgrat que cap policia el va identificar

REDACCIÓ
14-08-2020
  • Multen un CDR amb 601 € per una protesta malgrat que cap policia el va identificar

El departament d’Interior ha multat amb 601 euros un membre del Comitè de Defensa de la República (CDR) de Cappont per accedir a les vies del tren a l’estació Lleida-Pirineus durant la protesta del 25 de març del 2018 a la capital del Segrià per la detenció a Alemanya de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. La Generalitat li aplica la llei de Seguretat Ciutadana més coneguda com a llei mordassa. Tanmateix, els CDR de Lleida van denunciar ahir que l’activista no va ser identificat, per la qual cosa “es demostra de nou l’existència de fitxers policials de caràcter polític, sistemàticament negats però evidenciats en diferents processos judicials. Aquesta persona no va ser identificada en cap moment de la protesta”. A més, van qualificar d’“inadmissible que la Generalitat utilitzi la llei mordassa contra protestes ciutadanes”.

L’afectat va presentar al·legacions a la sanció però han estat desestimades. A l’informe, Interior exposa que 400 persones van accedir a les vies i “van encendre bengales i petards”. Per això, “encara que els agents no les van poder identificar documentalment, un subinspector va reconèixer les persones denunciades, ja que havien estat identificades en altres ocasions”. Afegeix que “la identificació, a través del coneixement del subinspector, és ajustada a l’ordenació jurídica (...) i la persona denunciada va ser reconeguda sense cap mena de dubtes”.

“Em sento lligat de mans i pagaré la sanció”

“Em sento lligat de mans. Hem presentat totes les al·legacions però no han prosperat i un procés judicial serà molt costós. És injust però pagaré la sanció”, va explicar el CDR multat ahir a aquest diari. L’activista també va dir que “durant la protesta no es va produir cap tipus de dany. El mateix expedient em diu que eren 400 persones i crec que només m’han multat a mi”. Així mateix, és possible que els CDR facin algun tipus d’iniciativa per poder reunir l’import de la multa. Sis persones van ser detingudes a causa de les esmentades protestes i encara estan pendents de judici.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?