Música i gastronomia per oferir una "experiència barroca completa"

M. CABELLO
19-05-2018
  • Música i gastronomia per oferir una "experiència barroca completa"

La primera edició del Festival Espurnes Barroques comptarà amb tretze concerts i set degustacions que donaran a conèixer el patrimoni cultural barroc del Solsonès, la Segarra, l’Anoia i el Bages en els caps de setmana del 26 de maig al 17 de juny. Amb l’ambició de convertir-se en un referent musical que ofereixi al visitant “una experiència barroca completa”, el festival naix vint anys després dels incendis que van calcinar 27.000 hectàrees de bosc de la Catalunya Central. No en va els organitzadors volen impulsar unes espurnes “que en comptes de portar misèria aportaran valor a un territori d’una riquesa cultural incalculable, encara que moltes vegades desapercebuda”.

Així, el Santuari del Miracle de Riner, el de Sant Ramon, l’església de Santa Magdalena de Vergós Guerrejat (Estaràs) i els temples de Prades i la Molsosa, així com les Cases de Matamargó (Pinós), es convertiran en una màquina del temps amb multitud de visites guiades, degustació de tapes i tallers de dansa barroca, entre moltes altres activitats, que prometen fer les delícies de petits i grans.

A l’acte de presentació del festival, que va tenir lloc ahir a l’Aula Magna de l’IEI, van assistir l’alcalde de Riner, Joan Solà; el director dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Josep Borrell; la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol; i Mireia Duran, del Consorci per a la Promoció de l’Alta Anoia.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?