⏯️ Música que cura l'ànima

M.CABELLO
Publicat: 
07-09-2020
Actualitzat: 07-09-2020 9:30
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Música que cura l'ànima
  • Concert Essencial homenatge víctimes covid-19
  • ⏯️ Música que cura l'ànima
  • ⏯️ Música que cura l'ànima
  • ⏯️ Música que cura l'ànima
  • ⏯️ Música que cura l'ànima
  • ⏯️ Música que cura l'ànima
  • ⏯️ Música que cura l'ànima
  • ⏯️ Música que cura l'ànima
  • ⏯️ Música que cura l'ànima

La nau central de la Seu Vella es va omplir ahir de música simfònica en un homenatge de les orquestres Julià Carbonell i Ars Medica a les persones que han treballat amb perseverança des que va començar la crisi sanitària i a les víctimes de la Covid-19. Les mascaretes, però també les bates blanques i els vestits negres, van ser els protagonistes.

La música es va convertir ahir en la millor aliada per fer front al coronavirus. Vint-i-cinc metges de l’orquestra Ars Medica van canviar els passadissos dels hospitals per la nau central de la Seu Vella, en la qual, al costat de quaranta músics de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, van oferir un sentit homenatge a les víctimes de la Covid-19 i a tots aquells professionals essencials que s’han deixat la pell durant els mesos de la pandèmia. Els acords de la Suite núm. 3 en Re M., de Bach, la Setena Simfonia de Beethoven, L’última primavera, de Grieg o Yesterday, de The Beatles, entre altres peces, van ser els únics sons que van trencar el silenci d’una catedral presa per bates blanques (l’“uniforme” dels integrants d’Ars Medica) i els eloqüents vestits negres (dels músics de la Julià Carbonell). El concert, que es va celebrar a porta tancada, va ser realitzat per Lleida TV i va poder seguir-se en streaming a través de diferents mitjans, entre els quals LLEIDA.COM.

Com ve sent habitual des que va esclatar la pandèmia, la sessió va estar marcada per l’ús de les mascaretes i la distància social, que entre els músics de corda va ser d’entre 1,5 metres i en els de vent va ser de més de dos. I és que, més enllà de retre homenatge als qui han treballat amb perseverança des que va començar la crisi sanitària, i aixecar els ànims als que han perdut un ésser estimat, van voler demostrar que “la cultura que compleix amb els protocols és segura i molt necessària, ja que durant els últims mesos hem vist que ha estat la millor arma per lluitar contra la solitud i la por”, va explicar el director de totes dos formacions, Alfons Reverté. En aquesta línia es va expressar també el portaveu d’Ars Medica, José María Tomás, que va assegurar que “agafem els instruments per donar les gràcies a tots els treballadors essencials i per defensar les iniciatives culturals que es duen a terme amb totes les garanties”. Quant al reconeixement als sanitaris que han lluitat en primera línia contra la Covid-19, Tomás va criticar les restriccions que ha experimentat la sanitat pública en els últims anys i va assegurar que “tenir un bon proveïment d’EPI, un bon sou i uns contractes de qualitat serien el millor premi”.

Comparteix

També t'interessarà