Nadal a CaixaForum amb un ‘escape room’ científic

REDACCIÓ
17-12-2019
  • Nadal a CaixaForum amb un ‘escape room’ científic
  • Viu el Nadal 2019 arreu del territori amb LLEIDA.COM

CaixaForum Lleida obrirà dissabte vinent la programació d’activitats nadalenques, sobretot per al públic familiar, amb un singular espectacle d’escape room protagonitzat per un robot. Així, els amants de la ciència-ficció i els jocs d’enginy podran disfrutar d’Escape Science, una obra interactiva amb una robot d’intel·ligència artificial, MIA, que arribarà a l’escenari després d’escapar-se de la fàbrica en la qual la van construir.

Ha descobert una informació que pot salvar la Humanitat però que reporta pocs beneficis econòmics, la qual cosa no interessa a tothom. Perseguida pels que la volen destruir, MIA buscarà gent sensible a qui pugui transmetre el seu gran secret. Però hi ha un petit problema: està programada per autodestruir-se si revela informació confidencial. Per tant, hauran de ser els seus interlocutors els que, a través de les pistes i els enigmes que ella plantegi, descobreixin la clau que garanteix la felicitat, la seguretat i la supervivència de l’espècie humana.

S’han previst dos funcions de l’espectacle, a les 12.00 i 19.00 hores (6 euros, descompte del 50% per a clients de CaixaBank), en el marc de l’actual exposició del centre cultural, Experiment any 2100, oberta fins al 23 de febrer (amb visites comentades els dissabtes a les 18.30 h, i en castellà el diumenge 29 a les 12.00 h).

D’altra banda, la programació nadalenca inclourà també l’espectacle teatral Papirus, amb el qual la companyia Xirriquiteula Teatre ha recorregut mig món i ha estat premiada en diversos festivals (dilluns 30 de desembre, a les 12.00 i a les 18.00 h, 6 euros).

També aquest diumenge vinent, dia 22 a les 11.00 h (5 euros), els més petits podran gaudir del cicle Petits cinèfils, amb la projecció de La revolta dels contes i, a més, s’han organitzat tallers de ciència adreçats a nens i nenes a partir dels 7 anys durant els dies 2, 3 i 4 de gener (18.00 h). Es tracta d’activitats en les quals tindran l’oportunitat d’experimentar i descobrir comportaments inesperats de materials, sons que no sentim o radiació que no podem veure.


Viu el #Nadal2019 arreu del territori amb LLEIDA.COM

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?