Negociacions trencades per vendre l'antiga L'Aliança al grup Vithas

c. i.
06-11-2015
  • Negociacions trencades per vendre l'antiga L'Aliança al grup Vithas

La Clínica de Ponent (antiga L’Aliança) continuarà sent propietat de Divina Pastora de moment, al trencar-se les negociacions per a la seua venda al grup Vithas (propietari de l’hospital Montserrat). El gerent de la Clínica, Carlos Tobar, va informar aquesta setmana de la situació els treballadors, que a l’estiu van votar a favor de l’operació en una consulta interna. Les dos empreses havien arribat a un preacord per a la compravenda de la clínica, que finalment no ha pogut concretar-se. Tobar va explicar que han complert amb totes les condicions que Vithas demanava en la seua oferta (entre les quals s’incloïa que els treballadors acceptessin l’acomiadament de 45 d’ells i inscriure’s en el conveni de la sanitat privada, que implica pitjors condicions laborals que el de la concertada). No obstant, segons Tobar, Vithas ha exigit noves condicions que no poden acceptar “perquè no garanteixen un projecte sanitari i assistencial que doni continuïtat a la clínica”. Un portaveu de Vithas va refusar fer declaracions sobre això.

Així mateix, Divina Pastora va manifestar la seua voluntat de continuar fent-se càrrec de la clínica, almenys fins que aparegui un nou comprador. “Després d’aquest incomprensible final, continuarem apostant per continuar sent un referent en la prestació assistencial de qualitat a Lleida, millorant i incrementant la nostra cartera de serveis sanitaris”, va dir Tobar.

Per la seua part, els treballadors van acollir la notícia amb sorpresa, després que a l’estiu els diguessin que si no votaven a favor de l’oferta de Vithas, l’actual propietària deixaria d’invertir en les instal·lacions i les desmantellaria venent els seus actius trossejats.

El nou comitè d’empresa de la clínica, que encara no s’ha constituït després de les eleccions sindicals de la setmana passada, haurà de començar a negociar a finals d’any el nou conveni laboral. Els treballadors afronten amb incertesa aquesta nova etapa, encara que alguns afirmen que “si ens hagués comprat Vithas, la clínica estava condemnada al fracàs i a tancar”, mentre que d’altres afegeixen que “si realment volen tirar la clínica endavant és imprescindible veure canvis en l’organització”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta