Neix ‘Agraïments’, la primera empresa d’organització integral de funerals laics

REDACCIÓ
03-10-2019
  • Neix ‘Agraïments’, la primera empresa d’organització integral de funerals laics

Remei Capitan és la impulsora d’Agraïments, una empresa que s’ha convertit en la primera de Lleida que organitza funerals laics o civils. Els seus serveis consisteixen en l’organització tant de la cerimònia de comiat com de totes les gestions tant logístiques com administratives i financeres del propi sepeli així com també post mortem. “A la mort no se l’espera mai i la falta de planificació d’aquest moment genera angoixa”, explica Remei Capitan, que afegeix que “Agraïments neix tant de la necessitat de l’acompanyament en un moment que ningú ens ha ensenyat a gestionar, així com la necessitat d’un ritual alternatiu a l’existent”.
 
Un 19,5% dels funerals són laics a Catalunya i la tendència creix

Tot i que majoritàriament el servei integral d’organització de cerimònies de comiat són litúrgies laiques, Capitan també exerceix de mestra de cerimònies en funerals alternatius dins del ritu cristià. Tot i així, les cerimònies de comiat laiques són una alternativa cada cop més demandada a Catalunya, on ja arriben al 19,5 % dels sepelis, però Lleida fins ara no disposava de cap empresa especialitzada. 

Agraïments ofereix un acompanyament integral a les famílies en el moment de la mort d’una persona estimada, començant per la cerimònia de comiat personalitzada, d’acord amb les darreres voluntats del difunt o de la seva família. Concretament l’empresa es fa càrrec de l’organització de la cerimònia, que s’entén com un homenatge a la vida del difunt, com un agraïment i un reconeixement del seu llegat. 
 
D’altra banda, Agraïments també ofereix la possibilitat de realitzar una memòria digital del difunt. Es tracta d’un audiovisual on es narra parts de la seva vida que es poden projectar al mateix funeral i que posteriorment es podran recordar amb un QR al taüt o espai on es faci l’enterrament.
 

A banda de tots aquests aspectes, tot el procés es porta a terme acompanyant a la família en tot moment, tant en el dol com en tots els detalls relatius al decès: tant en la tria del taüt, de l’oratòria, de l’esquela així com de la coordinació amb el tanatori. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...