⏯️ Neix La Fatal, la segona llibreria que obre portes a Lleida en plena pandèmia

ACN
27-03-2021
  • Neix La Fatal, la segona llibreria que obre portes a Lleida en plena pandèmia
  • Neix La Fatal, la segona llibreria que obre portes a Lleida en plena pandèmia
  • Neix La Fatal, la segona llibreria que obre portes a Lleida en plena pandèmia
  • Neix La Fatal, la segona llibreria que obre portes a Lleida en plena pandèmia

La ciutat de Lleida compta des d'aquest dissabte amb una nova llibreria: La Fatal. El nou espai té la vocació d'apropar la cultura a la ciutadania i de promocionar tot tipus d'activitats culturals, segons ha explicat un dels seus impulsors, Jordi Souto. El local, d'uns 220 metres quadrats, està ubicat al carrer Vallcalent número 65 i està format per la part de llibreria, amb un ampli catàleg de narrativa, poesia i assaig, i una sala i un pati exterior on quan la situació sanitària ho permeti està previst celebrar-hi, entre altres, tallers, xerrades i presentacions. I és que, malgrat la pandèmia, La Fatal és la segona llibreria que obre portes a la ciutat en els darrers quatre mesos, després que al desembre també ho fes la irreductible. 

La Fatal ha aixecat la persiana per primer cop aquest dissabte al matí encara que a causa de la pandèmia l'obertura no ha anat acompanyada de cap inauguració ni acte especial. Tot i això, han estat força les persones que durant aquesta primera jornada s'han apropat al nou espai amb la intenció de donar suport als seus impulsors i comprar alguns llibres.

El projecte de La Fatal va començar a agafar forma amb el tancament de l'emblemàtica llibreria Punt de Llibre, l'octubre del 2019, i la pandèmia va acabar de donar el temps necessari als seus impulsors per acabar de decidir-se a tirar el projecte endavant. "Vam pensar que era un bon moment i que calia un revulsiu" per aixecar un espai on la gent es pogués sentir "reconfortada", ha explicat Jordi Souto, copropietari de la llibreria juntament amb el seu germà Ramon.

Souto resumeix el tarannà de La Fatal com "un espai on tothom s'hi trobi benvingut i que pugui acollir iniciatives culturals de tota mena". "Té una vocació molt transversal d'eliminar la crosta d'elitisme i pedanteria que moltes vegades té el món de la cultura", afegeix el professor de llengua i literatura.

El nou local té uns 220 metres quadrats i compta amb dos espais diferenciats. Per una banda hi ha la part de llibreria, on s'hi pot trobar una àmplia oferta de narrativa en català i castellà, a més de dos espais dedicats a la poesia i l'assaig, i 'La Fataleta', amb un catàleg adreçat als infants i joves. Per l'altra, hi ha la sala i el pati exterior on es faran activitats culturals, com ara xerrades, tallers, seminaris i presentacions. 

Segons Souto, aquesta segona part de La Fatal és la que dona el tret distintiu al local, ja que assegura que les llibreries actuals "no es poden limitar a ser dispensadors de llibres". "No hem vingut tant a vendre llibres com a promocionar aquestes altres activitats", ha afirmat, encara que ha afegit que de moment la covid-19 dificulta l'arrencada d'aquest apartat d'actes culturals.

Malgrat el context de pandèmia però, el sector cultural no s'atura i prova d'això és que La Fatal és la segona llibreria que s'obre a la ciutat en només quatre mesos. La primera va ser la irreductible -en minúscules- que es va posar en marxa a mitjans del desembre passat. Aquest espai, ubicat al carrer Jaume II número 7, aposta especialment per segells independents i, a més de llibreria, també acull exposicions d'artistes locals, presentacions d'autors i trobades literàries.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?