Neix la Solsoterra, la fusió de la Fira del Bolet i l'Ecològica

REDACCIÓ / ACN
22-09-2021
  • Neix la Solsoterra, la fusió de la Fira del Bolet i l'Ecològica
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu de la Fira del Bolet de Solsosna
  • Neix la Solsoterra, la fusió de la Fira del Bolet i l'Ecològica

El Consell Comarcal del Solsonès i l'Ajuntament de Solsona uneixen esforços per crear La Solsoterra, la Fira de la Terra de Solsona, que tindrà lloc el cap de setmana del 23 i 24 d'octubre. El certamen fusiona la Fira del Bolet i l'Ecològica, i neix amb la voluntat de posar en valor els productes ecològics, la sostenibilitat i els boscos. A banda d'un espai de venda de producció ecològica, la fira també inclourà xerrades i altres propostes relacionades amb la sostenibilitat, la salut, i el medi ambient.

Així, la Solsoterra presentarà el tradicional mercat del bolet, que es complementarà amb un programa d’activitats relacionades amb aquest producte. En el rovell de l’ou del recinte firal, el nucli antic de la capital comarcal acollirà, novament, un espai de venda de producció ecològica de la comarca, que s’acompanyarà també de xerrades i altres propostes relacionades amb la sostenibilitat, la salut i el medi ambient.

Aquesta fira neix amb la voluntat de posar en valor els productes ecològics, la sostenibilitat i els boscos. És el resultat de la col·laboració de diferents agents públics i privats del territori que, de manera conjunta, volen fomentar la idea que un consum diferent és possible. Així mateix, en el marc de la Fira de la Terra s’organitzarà la Jornada Masies Sostenibles organitzada pel Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, que fins ara tenia un espai reservat en la Fira de Sant Isidre.

Solsbirra Fest en un nou emplaçament

Una de les cites destacades de la programació, amb una excel·lent acollida en les edicions anteriors de la Fira del Bolet, és el Solsbirra Fest, el festival de la cervesa artesana. La novetat d’enguany és l’emplaçament, que serà a la plaça del Consell Comarcal. S’hi potenciarà la cervesa ecològica i es continuarà maridant el producte amb la gastronomia i amb ambientació musical.

La Fira de la Terra també esdevindrà el tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques de Tardor organitzades pel Gremi d’Hostaleria del Solsonès. Ambdues iniciatives estan pensades per impulsar el producte local i el consum responsable.

 

Comparteix

També t'interessarà