Neix a Lleida una nova revista especialitzada en cultura contemporània

ACN
Publicat: 
13-11-2021
Actualitzat: 13-11-2021 2:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Neix a Lleida una nova revista especialitzada en cultura contemporània

Escriptors, artistes visuals i periodistes s'han unit per crear 'Mangrana', una revista especialitzada en cultura contemporània, nascuda a Lleida i amb vocació de promoure artistes i projectes culturals de tot Catalunya. La revista es publica trimestralment i el primer número va sortir a la venda a finals d'octubre amb noms com Sònia Alins, Moon Ribas, Rebeka Elizegi, Lluc Queralt o Imanol Buisan. Mangrana es distribueix a Catalunya i Mallorca i també es pot comprar a través de la Zona, una cooperativa que promou un consum conscient i eficient. Precisament la seva voluntat de constituir-se en cooperativa de treball els ha fet mereixedors de la segona edició de L'OESST, Premi Ponent Coopera a la millor iniciativa cooperativista de Ponent.

Els creadors de Mangrana són Laia Pulido (direcció i edició), Josep Pulido (direcció d'art i maquetació) i Gerard Martínez (edició i correcció). Laia Pulido explica que el projecte neix impulsat per "la necessitat de crear des de l'art i per a l'art" amb l'únic objectiu de crear una revista especialitzada en cultura contemporània que reflecteixi les diferents maneres de fer i que coexisteixen.

La línia editorial de Mangrana, afegeix Pulido, "vol ser diversa, neix diversa, però amb quelcom en comú entre tots els que conformem Mangrana: poder crear desplegant l'ànima". "La revista pretén aproximar el lector a la contemporaneïtat, entesa com un gènere dins de l'art, però també com un estat (a)temporal on diferents formes conviuen dins i fora dels propis marges", apunta la directora.

El projecte vol ser i crear cultura contemporània de manera col·laborativa i té la voluntat de constituir-se en cooperativa de treball associat sense ànim de lucre, tenint en compte els valors de l'economia social i solidària.

Comparteix

També t'interessarà