Neix Pla Sonor per fer xarxa per als 44 projectes musicals en actiu del Pla d'Urgell

ACN
02-12-2020
  • Neix Pla Sonor per fer xarxa per als 44 projectes musicals en actiu del Pla d'Urgell

Pla Sonor és una nova entitat que ha nascut al Pla d'Urgell amb l'objectiu de generar un espai d'unió i treball en xarxa per al sector musical de Mollerussa i la comarca, on en l'actualitat hi ha en actiu 44 projectes musicals de tots els estils que podrien sumar-se al projecte. La primera acció tindrà lloc el 3 de gener i consistirà en una jornada diürna amb actuacions simultànies de 4 bandes que es faran a diferents espais del centre de la capital comarcal. A més a més, l'associació vol organitzar un festival de bandes a l'abril, enregistrar un disc recopilatori, fer un cicle de xerrades formatives i concerts, entre d'altres iniciatives.

La iniciativa ha estat presentada aquest dimarts pels seus impulsors, el músic local i president de la nova entitat, Albert Gilabert, i també els membres de l'associació Jordi Escolà, Jordi Bonilla, Javi Filella i Salva Martínez, acompanyats de la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Mollerussa, Raquel Pueyo. Han explicat que l'embrió del projecte va sortir del concert de 20 bandes locals que la regidoria de Festes va promoure a través de Youtube per la Festa Major confinada d'enguany.

L'organització d'un festival de bandes de cara a la primavera així com l'enregistrament d'un disc recopilatori amb temes de diferents grups musicals de la comarca associats són dues de les propostes en les quals treballa la nova entitat, a banda de l'organització d'un concert vermut dins la Fira de Sant Josep. Així mateix, també ha previst un cicle formatiu, el qual sota el títol 'COM?' preveu oferir un total de 9 formacions en temàtiques tant específiques com la gestió de les xarxes socials o l'elaboració d'un rider tècnic, entre altres.

Per tal d'impulsar la nova entitat, l'equip de Pla Sonor ha fet una crida tant a músics com a bandes de la comarca per tal que entrin a formar part de la nova associació amb l'objectiu d'unificar interessos i treballar conjuntament en la promoció del sector. També s'han adreçat a aquelles persones amb interès per la música i la cultura i que vulguin contribuir com a mecenes en el projecte. Les aportacions són de 20 euros anuals per als músics, 15 euros per als mecenes i el 10% del catxet de les bandes que s'hi inscriguin.

Per això, han explicat que entre els avantatges de fer-se membre de Pla Sonor hi ha el formar part d'una base de dades de músics i grups – així com el disc recopilatori - , participar en les assemblees de l'entitat, fer ús dels serveis que aconsegueixi l'associació i gaudir de dues formacions gratuïtes anualment, entre altres. L'entitat ja té pàgina web operativa: plasonor.com

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta