Neix una nova eina per facilitar al professorat l’organització d’activitats educatives

REDACCIÓ
28-09-2020
  • Neix una nova eina per facilitar al professorat l’organització d’activitats educatives

‘Pack Màgic a l’escola’ és la resposta que el projecte de formació en llenguatges audiovisuals Construir mirades impulsa de cara al nou curs acadèmic 2020/21, un curs marcat per l’excepcionalitat. Les mesures de contenció de la COVID-19 condicionaran el retorn a les aules, reclamant un model educatiu semipresencial sense precedents. Aquesta situació planteja la necessitat de respostes didàctiques com ‘Pack Màgic a l’escola’, que facilita l’organització d’activitats educatives entorn dels llenguatges audiovisuals adaptables a les necessitats les persones educadores en les diferents etapes de creixement dels nens i nenes.

‘Pack Màgic a l’escola’, neix de la col·laboració de Construir mirades amb la distribuïdora de cinema infantil PACK MÀGIC, com a mesura educativa per tractar una situació que intensifica la relació, ja de per si estreta, que els infants i joves mantenen amb el món de les imatges i de la cultura audiovisual. Aquesta juga un paper fonamental en la configuració de les identitats i dels imaginaris personals i col·lectius. Es fa imprescindible, per tant, enfortir l’educació visual per promoure una mirada activa i una actitud responsable en la seva relació amb aquests continguts.

La nova eina respon a aquesta necessitat posant a l’abast dels centres educatius la possibilitat de veure pel·lícules de qualitat amb l’alumnat i treballar-les a l’aula de manera senzilla, educativa i legal, ja que inclou els drets d’exhibició col·lectiva de les seves pel·lícules.

El catàleg de films està especialment recomanat per a l’àmbit educatiu perquè les pel·lícules que el constitueixen tenen en compte les capacitats i sensibilitats dels nens i nenes de cada edat, estimulen la sensibilitat estètica, l’educació emocional i la transmissió de valors socials i culturals. S’articulen a partir dels següents eixos:

Cada una ve acompanyada de materials pedagògics per a realitzar activitats i dinàmiques que vinculen el contingut de les mateixes al currículum escolar. La subscripció abasta a un curs escolar i permet al centre educatiu projectar les pel·lícules tantes vegades com es vulgui.

Construir Mirades forma part de Drac Màgic, entitat amb gairebé 50 anys d’experiència en l’educació mediàtica.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta