Neix Visual Art, el Festival Internacional de Cinema de Lleida

REDACCIÓ
07-10-2020
  • Neix Visual Art, el Festival Internacional de Cinema de Lleida
  • Neix Visual Art, el Festival Internacional de Cinema de Lleida
  • Neix Visual Art, el Festival Internacional de Cinema de Lleida

Lleida estrena la primera edició del Visual Art, el nou Festival Internacional de Cinema que, del 19 d’octubre al 8 de novembre, omplirà la ciutat de talent audiovisual emergent amb la projecció de 34 llargmetratges de ficció, 121 curts de ficció, 15 llargmetratges documentals i 8 curts documentals.

Durant la presentació, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach, i el regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha explicat que el Festival neix amb la voluntat de ser una porta d’entrada al cinema independent al mercat estatal i una plataforma per difondre el cinema en català a l’exterior. Visual Art posa el focus, principalment, en els nous llenguatges, el cinema fet pel talent més jove i les produccions catalanes.

Rufach també ha posat de relleu que el Festival compta amb un compromís amb l’agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, un pla d’acció per la lluita per la igualtat i l’eradicació de la pobresa, que es veu reflectit especialment en l’apartat documental del certament. Visual Art s’uneix a la oferta audiovisual de Lleida per fomentar l’accés del públic al cinema com un art i un vehicle de comunicació i aspira a convertir-se en un referent del talent emergent en l’àmbit audiovisual.

Programació

Rutllant ha explicat que la programació compta amb 35 llargmetratges i 80 curtmetratges, d’un total de 3.753 propostes presentades. El Festival s’articula en tres grans seccions que són en si mateixes propostes independents i complementàries a la vegada: Cinema del món (Secció Oficial), Cinefutur (documentals i cinema experimental) i Som Cinema (producció catalana). A més, atesa la situació actual, el certamen combinarà les projeccions i activitats presencials amb la possibilitat d’accedir de manera virtual a alguns dels continguts de la secció oficial.

Les seus del festival seran: Screenbok, CaixaForum i Auditori del Campus de Cappont de la UdL.

Cartell de la primera edició

A la presentació també s'ha donat a conèixer el cartell d'aquesta nova edició. El cartell ha estat dissenyat a partir de la fotografia "Woman II" de la sèrie Woman, cedida per la seva autora, Lidia Vives (1991, Lleida), que també ha estat present a l'acte.

Homenatges

El festival celebrarà en aquesta edició el 60 aniversari de l’estrena de DODE’S K-DEN, d’Akira Kurosawa i retrà homenatge a la cineasta Agnès Varda amb la projecció d’una còpia restaurada de SANS TOI NI LOI. El cineasta català Josep Maria Forn serà distingit amb la projecció de LA PIEL QUEMADA i el productor Paco Poch, presentarà la seva última producció, el documental sobre el artista Jaume Plensa, JAUME PLENSA, ME OYES?

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta