"Nosaltres eduquem, no adoctrinem"

REDACCIÓ
24-05-2018
  • "Nosaltres eduquem, no adoctrinem"

Més de 150 persones es van donar cita ahir a la plaça de la Pau de Lleida per donar suport als professors i professores acusades d'adoctrinament i d'incitació a l'odi arreu de Catalunya. Els sindicats ASPEPC·SPS, CCOO, CGT, UGT, USOC i USTEC·STEs (IAC) van convocar la concentració, secundada també per Marea Groga i la FAPAC, a la qual també van assistir docents i també famílies per subscriure el lema "Deixeu l'educació en pau, volem educar en llibertat". Aquesta és la frase que es llegia a la pancarta i també que titulava el manifest que es va llegir durant l'acte.

"El personal docent ha demostrat en tot moment la seva preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de democràcia, pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra. I ho ha fet en contextos difícils i suportant unes injustificades retallades que han comportat la pèrdua de recursos i de condicions laborals", deia el manifest. Per això, critiquen la campanya de criminalització que es fa dels docents i demanen "que no s'utilitzi políticament el paper de l'Escola i als seus treballadors i treballadores. L’escola ha d’estar al marge d’estratègies polítiques, siguin les que siguin".

"Nosaltres eduquem, no adoctrinem" va ser el crit més corejat per les persones assistents a la concentració, on també es va sentir "L'educació no es toca" o "No callarem". Entre les pancartes, "Dignitat Docent", "Educació = democràcia" o "Volem educar en llibertat".

Els sindicats convocants van assegurar que faran un seguiment dels casos existents, com els dels 9 professors del Palau de Sant Andreu de la Barca, imputats per delictes de discriminació i contra la integritat moral contra alumnes fills de guàrdies civils, o els de la Seu d'Urgell, acusats d'incitació a l'odi per parlar de l'1 d'octubre a les classes.

Les mobilitzacions es van repetir a altres ciutats del territori en una convocatòria conjunta.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?