Nou 'escape rooms' imprescindibles a les terres de Ponent

LLEIDACOM / Miquel de Santiago
08-08-2019
 • Nou 'escape rooms' imprescindibles a les terres de Ponent
 • Nou 'escape rooms' imprescindibles a les terres de Ponent

Fa unes setmanes us presentàvem sis 'room escape' per fugir de la rutina sense necessitat de sortir de la ciutat de Lleida. En aquesta ocasió, ampliem el focus per descobrir-vos les múltiples sales en les quals podrem gaudir d'aquests jocs d'escapisme arreu de la província. Nous reptes, diferents temàtiques, diverses localitzacions i infinites emocions per gaudir d'una estona diferent aquest estiu amb amics/gues, família, la parella o amb qui vosaltres preferiu. Per si encara sou novells en això dels 'escape rooms' i no sabeu de què van, tranquilitat, aquí us ho expliquem de nou.

Els 'room escape' es desenvolupen en un local tancat (gran o petit, però tancat) en el qual ens plantejaran diversos enigmes, trencaclosques i reptes. També hi trobarem molts objectes estrany, segurament fotografies, documents o claus. Pareu atenció, perquè qualsevol detall pot suposar la pista que ens faci avançar i descobrir la veritat. És possible que no tot el que hi trobem a dins sigui útil, però també us assegurem que tot ho pot ser. La lògica, l'enginy i el treball en equip esdevindran clau per superar el nostre objectiu. Pot sonar estressant i claustrofòbic, però no patiu, perquè durant la nostra missió estarem en tot moment sota l'empara del director del joc, el qual aportarà indicacions per desencallar el nostre progrés. Un cop dins, començarà un emocionant aventura contrarrellotge (d'almenys una hora) amb un objectiu ben senzill: aconseguir escapar abans que s'acabi el temps. Animeu-vos a descobrir aquesta activitat diferent, col·laborativa i plena d'adrenalina!

Trauma Factory (Carrer Carretera, 33 – Alcanó)

Manoir Escape House:

Es requereixen grups de valents que s'atreveixin a visitar la casa de la família Lemaire. Necessitareu treballar en equip per a resoldre els misteris que s'amaguen darrere les seves portes, les quals porten tancades des de l'any 1956, quan un accident va tenyir de negre la seva història... Disposareu de 60 minuts per a complir la vostra missió. 

Manoir Escape House és el primer ‘room escape’ de terror creat per Trauma Factory i ha tingut una gran acceptació per part del públic. En aquest podreu triar si desitgeu realitzar el joc amb temàtica de terror o misteri. Actualment es troben treballant en una segona sala, amb la qual prometen que augmentem les nostres pulsacions fins al límit. 

 • De 2 a 5 persones
 • Preu 70 euros
 • Edat mínima recomanada 16 anys (acompanyats per un adult)

Fiti’s Escape Room (Avinguda Maladeta, 5 - Vielha) 

Sherlock es vesteix de negre:

Sherlock Holmes cau en una trampa del Professor Moriarty mentre investigava el Cas de l'Abecedari. La premsa de l'època es fa ressò d'una terrible notícia, i és que “Sherlock Holmes ha estat assassinat!”. Haureu d'utilitzar tot el vostre enginy per a resoldre un crim amb un final que sorprendria el mateix Sherlock…

 • De 2 a 6 persones
 • Entre 50 i 75 euros
 • A partir de 8 anys (acompanyats per un adult)

El llegat de Verne:

Un gran asteroide s'acosta cap a la Terra en trajectòria de col·lisió. El planeta està en perill i no disposa dels suficients recursos per fer front a l’extinció. Tot i així, encara queda una petita esperança en el llegat d'un dels escriptors més prolífics de la literatura universal. En el llegat de Jules Verne podreu trobar la salvació de l’espècie…

Parlem d’un ‘room escape’ portàtil, tot i que el joc es desenvolupa seguint les mateixes pautes: desxifrar enigmes i resoldre trencaclosques per aconseguir l'objectiu, emprant la lògica, parant atenció als detalls i promovent el treball en equip i la comunicació entre els participants. ​També es podran trobar candaus, artefactes i mecanismes com en els ‘escapes’ ​tradicionals. No és necessari utilitzar la força en cap moment ni realitzar cap activitat física.

 • De 4 a 24 persones
 • Preu 12 euros per persona
 • A partir de 8 anys (acompanyats per un adult)

Pentargo (Carrer Raval de Lleida, 36 - L'Albagés)

Després de la Pentargo House Escape, la història continua obrint el seu propi univers. Investiga, desplaça't, roba, negocia, endinsa't en llocs al·lucinants, desconfia, confia, posa't a prova. Pentargo evoluciona a un experiment social d'entreteniment... 

En l'anterior experiència, ens traslladaven a la dècada dels 70 per a infiltrar-nos en una casa de quatre plantes, en la qual un fals sacerdot amagava documentació sobre Pentargo, una antiga congregació formada per un grup d’influents persones que, durant anys, van participar en estranys rituals i misses negres. Aquesta secta utilitzava la sang de les seves víctimes per a curar malalties amb la creença d'una vida eternam, plena de poder i riquesa. Llavors, la nostra missió era la d'ajudar dos periodistes, Ramón Moreno i Luisa Sánchez, a recuperar les carpetes i dossiers per a treure a la llum diverses proves sobre la realitat de Pentargo i aconseguir així fer justícia.

Aquesta nova experiència ens trasllada a l'actualitat. Una vegada recuperats els documents, descobrirem que la secta Pentargo continua més activa que mai i està present a tot arreu, fins i tot ocupant càrrecs de poder de tot el país… La nostra nova missió és més complexa que mai, i és que consistirà en agrupar-se per a viure una experiència en primera persona, en la qual els jugadors posen el límit de temps. Haurem de resoldre d'inici a fi el naixement de Pentargo, identificar els i les responsables, evitar el seu assetjament permanent i desplaçar-nos per diferents llocs per a aconseguir pistes, resoldre endevinalles i trobar objectes que ens ajudin a resoldre l'enigma. A través de dispositius mòbils, negociarem amb altres grups i visitarem tot tipus de llocs…

A Pentargo House Escape ens donen l'opció de quedar-nos a esmorzar, menjar, berenar, sopar o a passar una nit plena d'activitats en una casa rural del segle XVIII situada en la mateixa localitat de Pentargo. Compta també amb servei de restauració, supermercat, hípica, rutes de senderisme i BTT, una tarda de piscina, i la possibilitat de visitar diferents llocs d'interès, com ara les pintures rupestres del Cogul, els cellers Clos-Pons o la Cooperativa d'oli. 

 • Fins a 10 persones (recomanen grups de 5 o 6 membres)
 • Preu 15 euros per persona
 • Cada grup disposa de 24 hores de joc que poden consumir-se durante dies o mesos (quan aquest s'acaba, el grup queda fora de la investigació i podrà reincorporar-se comprant més temps)
 • A partir de 14 anys (acompanyats per un adult)

Escape Castle Adventure (Castell de Montclar, Plaça del Castell, 1 - Montclar)

El calze de Belial:

L'Orde de Montclar us necessita per recuperar el Calze de Belial i salvar el destí de la humanitat. Esdevindreu un equip d'elit on cadascú de vosaltres posseirà una habilitat que haurà d’utilitzar, així com el vostre enginy, per resoldre les pistes que us portaran a recuperar el preuat artefacte.

Escape Castle Adventure és un joc una mica diferent, donat que no es desenvolupa en una sala, sinó en castells, i que, enlloc de càmeres i altaveus, compten amb actors amb uns rols determinats. Sí, castells i actors de debò. Els seus jocs són altament immersius i estan dissenyats per fomentar el treball en equip. En aquest ‘escape’ haureu de pensar conjuntament i donar la vostra millor versió per acabar a temps. Ho passareu genial resolent reptes i desxifrant les pistes que us portaran a resoldre el repte i endur-vos la victòria.

 • De 4 a 8 persones (recomanen grups de 5 o 6 membres)
 • Preu a partir de 29 euros (depèn del nombres de persones i possibles ofertes)
 • Sense límit d’edat (amb almenys dues persones majors d’edat)
 • Durada màxima de 120 minuts 

L'Esquellot (Carretera de Montanuy s/n - Vilaller)

Escape Room “Salveu les ovelles!”:

La pastora Txepeta acaba de rebre la notícia… Un ós està acostant-se entre les muntanyes i el ramat està dispers! No tenim molt temps, l’animal està a només una hora d'aquí! Aconseguireu trobar i salvar les ovelles abans que l’ós propiciï un fatídic final pel ramat?

 • De 2 a 6 persones  
 • A partir de 8 anys d’edat (menors de 14 anys acompanyats per almenys una persona major d’edat)
 • Preu entre 40 i 60 euros

Hall Escape “Projecte C”:

Ha arribat l'hora de precisar els serveis del teu equip en el procés de selecció del Projecte C. L'objectiu serà completar el procés de selecció abans que l'altre grup, i per això haureu d'utilitzar tot el vostre enginy i treballar en equip.També haureu d’anar amb molta cura, ja que l'equip rival es trobarà en la mateixa sala i podrà escoltar el que dieu. Haureu de demostrar que sou els millors candidats, els més preparats per incorporar-vos al projecte que pretén salvar la humanitat. Sereu capaços de superar el procés?

En un Hall Escapela premissa no és escapar d'un espai físic, si no assolir un repte, resoldre enigmes i  diferents trencaclosques per revelar l'entramat final. Es juga en un sol espai (sala) amb un format de ‘escape box’, una misteriosa caixa que us sorprendrà amb els enigmes que pot arribar a amagar! 

Si esteu organitzant un aniversari, una trobada amb amics o família, un sopar d'empresa i voleu una activitat diferent, aquest joc també està disponible en versió portàtil. Es desplacen fins al lloc de l'esdeveniment o, si ho preferiu, podreu realitzar l'activitat al seu centre situat a Vilaller. 

 • Grups de 4 a 14 persones
 • A partir d’11 anys (acompanyats per almenys un adult)
 • Preu 13 euros per persona (desplaçament inclòs fins a 25 km, a partir dels 26, ens cobraran 1 euro per quilòmetre)

Escaperoomlleida (Avinguda de la Pau, 34 - Mollerussa)

Hall Escape Room - L'encanteri de la Magdalena:

Temps de la Santa Inquisició, època en la qual es vivia una gran caça de bruixes. La Magdalena, una noia de les contrades, ha estat acusada de bruixeria i la volen cremar a la foguera, però ha desaparegut misteriosament. La vostra missió serà trobar-la i decidir si la entregueu, o no, a l'inquisidor de la corona d'Aragó, Nicholas Eymerich.

 • Grup de 4 a 16 persones 
 • A partir dels 14 anys (acompanyats per almenys un adult)
 • Preu 15 euros per persona
 • Diferents nivells de dificultat en funció dels participants

The Bunker Escape (Carrer de l'Església, 20 - Granyena de les Garrigues)

La misteriosa herència de Cal Pere 

The Bunker Escape és un joc d’escapament, en aquest cas, no d’una sola sala, sinó de tota una casa on dins el paper d’un grup de detectius amateurs, els jugadors hauran de descobrir què s’amaga darrera una estranya herència en aquest petit poble de les Garrigues. Tot fa pensar que aquest poble i la casa en particular guarden un gran secret… La persona que us contracta us ha donat 70 minuts per descobrir quin misteri amaga la casa dels seus oncles. Us veieu capaços de descobrir la misteriosa herència de Cal Pere?

 • Grups de 2 a 7 persones
 • Preu entre 60 i 90 euros 
 • A partir dels 16 anys (acompanyats per almenys un adult)

La casa del Caníbal (Carrer Major, 59 - Sant Guim de Freixenet)

Durant anys, Lázaro Expósito, conegut com “el carnisser de Sant Guim” va assassinar i devorar a casa a més de 60 persones. El 2007, una de les seves víctimes aconsegueix escapar, però quan la policia arriba a la casa, El Caníbal ja ha desaparegut sense deixar rastre. Des de llavors, la seva casa ha estat tancada. Tot i això, els veïns asseguren que a la finca passen coses estranyes. Gemecs, laments, llums … Alguns creuen que els esperits de les víctimes segueixen atrapats a la casa. Ara, Germán Expósito, l’únic parent viu del Caníbal, ha heretat la propietat i obre les portes per als que la vulguin visitar. Què passa amb el Caníbal? Què passa realment a la casa? I el més important... Us atreviu a entrar?

La casa del Caníbal ja ens indica que ens trobem davant d’un ‘room escape’ de terror, i per això també us avisem que NO és apte per a persones amb claustrofòbia, donat que en el transcurs del joc haurem de transitar per zones tancades i passos estrets.

 • Grups de 2 a 6 persones
 • Preu entre 60 i 90 euros
 • A partir dels 16 anys (acompanyats per almenys un adult)

Escape Orígens (Carretera C-13 km. 44 - Camarasa)

Laboratori arqueològic:

Un laboratori arqueològic, 60 minuts i una missió: aquest és el punt de partida d’’Escape Orígens’. Un joc d’escapament on a través d’enigmes i pistes podreu posar a prova la vostra lògica i capacitat de treball en equip, i submergir-vos d’una manera trepidant en el món de l’arqueologia! La vostra missió serà esbrinar què està passant. Una excavació d’urgència a punt d’acabar, un important projecte immobiliari a l’espera, milions d’euros en joc i interessos sovint contradictoris: estarà el jaciment en perill? Sereu capaços de descobrir què està passant abans que sigui massa tard?

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?