Nou programa de Creu Roja Lleida per acompanyar dones migrades desocupades

REDACCIÓ
Publicat: 
18-11-2021
Actualitzat: 18-11-2021 8:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Nou programa de Creu Roja Lleida per acompanyar dones migrades desocupades

Creu Roja de Lleida posa en marxa des d'aquest mes de novembre fins a juny de 2022 el Programa SARA  dirigit a dones immigrants desocupades que volen millorar la seva ocupabilitat. El programa està promogut i finançat per l’Instituto de las Mujeres del Ministerio de Igualdad de Govern Espanyol.

A Catalunya, el programa es durà a terme a les poblacions d'Alcarràs i Lleida i hi participaran unes 50 dones immigrants, amb l'objectiu d'acompanyar-les en el seu procés d'integració social i laboral. A hores d’ara el programa ja s’ha posat en marxa a Lleida ciutat i en breu es posarà en marxa a Alcarràs.

En aquesta edició 2021-2022, la Creu Roja també durà a terme el Programa SARA en altres 4 localitats de l’estat Espanyol: Huelva, Sevilla, Móstoles i Ejea de los Caballeros.

Formació personal i professional

Les activitats que conformen l'itinerari del programa, tindran en compte les necessitats de les participants, en termes d'autoconeixement, formació de competències personals i professionals, etc. Les activitats formatives s'han dissenyat tenint en compte les característiques del mercat laboral de la zona. En aquest sentit, es realitzarà un curs de formació sobre "Operària en indústria agroalimentària" de 140 hores de durada i  que inclou pràctiques no laborals en empreses, un sector amb demanda de professionals de la zona.

També es realitzaran accions transversals per promoure l'ús de les noves tecnologies i les eines digitals, amb l'objectiu de trencar la bretxa digital que afecta especialment aquest col·lectiu.  Un altre aspecte que també tindrà rellevància en aquest programa és fomentar l’empreneduria.

Les dones immigrants interessades a participar han d'estar a l'atur i tenir coneixements bàsics de la llengua espanyola i/o catalana.

Col·laboracions empresarials

Per tal de millorar les oportunitats laborals dels participants, cal comptar amb la col·laboració de les empreses. Hi ha diverses maneres de col·laborar amb el programa: enviar-nos ofertes de treball, planificant visites organitzades a l'empresa i oferint xerrades sobre el sector professional i l'activitat econòmica que desenvolupa l'empresa. També poden col·laborar acollint persones en pràctiques no laborals per complementar la formació adquirida.

Comparteix

També t'interessarà