Nou projecte per a l’estació de busos en una ubicació alternativa

REDACCIÓ
16-04-2020
  • Nou projecte per a l’estació de busos en una ubicació alternativa

El departament de Territori ha iniciat la licitació d’un nou projecte per a la futura estació d’autobusos a l’entorn de la terminal de trens d’alta velocitat. Estava prevista des de fa anys en un espai situat sota del pont de Príncep de Viana, però amb tota probabilitat es descartarà a l’haver-se quedat petit. En aquest sentit, el document inclourà un estudi d’alternatives amb diverses solucions d’implantació i configuració de l’estació a l’entorn de l’estació ferroviària. “Necessitem un nou projecte per aprofitar les noves oportunitats d’una ubicació més adequada, perquè doti l’estació de la capacitat i serveis que una ciutat com Lleida necessita”, va assenyalar el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín.

La nova estació substituirà l’actual del carrer Saracíbar, en mal estat, i s’estima que acollirà prop d’1.400.000 usuaris a l’any. El projecte actualitzarà l’anterior en el qual Generalitat i Paeria treballaven en els últims anys per poder adaptar-lo a la demanda i necessitats actuals i futures del transport públic, així com per aprofitar la connexió amb el pont de Príncep de Viana.

Una vegada adjudicat, el termini de redacció del projecte és de 10 mesos i la previsió d’inversió és de 12 milions d’euros entre les obres i la seua posada en marxa, estimada per a l’any 2023. Estarà adaptada a persones amb mobilitat reduïda, ocuparà una superfície màxima de 10.000 metres quadrats i tindrà capacitat per a 27 autobusos en andanes i 10 en zones d’estacionament. La construcció s’emmarca en l’aposta del govern municipal per fer viable el pla de l’estació, que porta més de quinze anys aturat per falta de viabilitat econòmica.

La Paeria iniciarà ben aviat una modificació puntual del planejament per, d’acord amb Adif i altres propietaris, reordenar els espais, connectar amb la rambla Ferran i el barri de Noguerola amb Pardinyes i dotar la zona d’equipaments comercials i habitatges.

“Després de molts anys, s’obre el camí per poder fer realitat l’estació”, “un projecte molt necessari que dignificarà la imatge de la ciutat de Lleida”, va indicar el primer tinent d’alcalde, Toni Postius.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?