Nou projecte solidari de Lleida pels Refugiats a Atenes

A. GUERRERO
01-08-2018
  • Nou projecte solidari de Lleida pels Refugiats a Atenes
  • Nou projecte solidari de Lleida pels Refugiats a Atenes

L’entitat Lleida pels Refugiats col·labora des de fa unes setmanes en un projecte solidari a Atenes que pretén donar protecció especial a les dones refugiades embarassades o amb nens petits en situació d’especial vulnerabilitat. “Es tracta d’una espècie de maternitat on s’atén les famílies d’embarassades o dones que han estat víctimes de violència de gènere”, va explicar ahir Pilar Sierra, una de les fundadores de l’entitat i que va estar recentment a Grècia per col·laborar en el projecte denominat Humanitat i que impulsa l’ONG Provocant la Pau. El centre acull actualment una vintena de famílies procedents de l’Afganistan, Kurdistan, l’Iraq i Síria. Sierra va afegir que “l’objectiu és oferir-los una assistència integral des d’assessorament legal fins a l’atenció sanitària”.

La primera col·laboració de la iniciativa de Lleida pels Refugiats ha estat l’aportació d’uns 2.500 euros per poder fer front a les despeses de subministraments (electricitat i aigua, entre d’altres) i fer millores al centre i comprar aliments per als usuaris. Pilar Sierra va afirmar que “es tracta d’un projecte que incideix directament en els refugiats. El pròxim objectiu és enviar voluntaris des de Lleida i especialistes com ara metges, per aquest motiu busquem persones que ens puguin ajudar”. Totes aquelles persones interessades poden dirigir-se a Lleida pels Refugiats a través del correu electrònic lleidapelsrefugiats@gmail.com o de la seua pàgina a Facebook.

Lleida pels Refugiats participa activament en projectes solidaris. Així, per exemple, l’entitat ha viatjat en diverses ocasions fins a Ventimiglia, a la frontera entre França i Itàlia, on ha repartit sacs de dormir, botes i roba d’abric. També es dedica a recaptar fons per finançar projectes en els camps de refugiats i fan xarrades de sensibilització.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?