Nou servei de taxi per a 200 veïns de la vall de la Vansa

C.SANS
11-12-2018
  • Nou servei de taxi per a 200 veïns de la vall de la Vansa

La vall de la Vansa i Fórnols disposarà a partir del proper mes de gener del seu primer servei de taxi. La iniciativa permetrà millorar la mobilitat dels 200 veïns que viuen actualment en algun dels nou nuclis disseminats del municipi, una gran part dels quals persones d’avançada edat i altres que no disposen de vehicle.

L’únic mitjà de transport públic que passa actualment pel municipi és l’antic transport mixt de mercaderies i viatgers encara en funcionament i conegut com la lletera de Tuixent, encara que únicament dóna servei als nuclis d’Adraén, Fórnols i Cornellana, situats en diferents punts de la ruta que uneix Tuixent amb la Seu. La resta –Sisquer, Sorribes, Montargull, Sant Pere, Padrinàs i Ossera– no disposen de transport.

Fins ara, els seus veïns, segons explica l’alcalde, Pep Camps, “demanen als veïns que tenen vehicle que els atansin a dels punts pels quals passa la lletera que ve de Tuixent”. La distància mínima és de 15 quilòmetres. Per a Camps, “el vehicle a la nostra vall és imprescindible” per la qual cosa espera que el servei de taxi “millori la vida dels nostres veïns”.

En aquest sentit, el consistori ha adjudicat la llicència de taxi a un veí del nucli de Sisquer, que estrenarà el servei al gener. Una vegada en marxa, l’ajuntament buscarà subvencions amb les diferents administracions públiques per “poder oferir-lo al mínim preu possible per als veïns”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta