Nou sistema de gestió al Banc dels Aliments de Lleida

REDACCIÓ
28-10-2020
  • Nou sistema de gestió al Banc dels Aliments de Lleda

El Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida comptarà des d’ara amb un nou sistema informàtic d’informació i gestió (eQuàliment) que l’ajudarà a controlar la distribució d’aliments solidaris, gràcies a un conveni de col·laboració firmat ahir entre la Diputació i la Fundació La Caixa, que integra prop de 50 actors entre entitats socials, consells comarcals i municipis lleidatans, i que tindrà un cost de 58.322 euros. En aquest sentit, l’objectiu és aconseguir coordinar les diferents parts que participen en la gestió i entrega d’aquests ajuts, de vegades no exempts de requeriments formals, com els procedents de la Unió Europea, així com fer-ne un seguiment i un control.

Així mateix, la implantació d’eQuàliment també facilitarà la supervisió per part dels serveis socials de les famílies que han estat derivades al servei d’aliments; millorarà la comunicació entre entitats per detectar casos greus, i emmagatzemarà la quantitat d’aliments que rep cada família en cada entrega i també les vegades que s’absentin de les recollides, entre altres beneficis.

Permetrà controlar la quantitat d’aliments que reben les famílies o l’estoc dels magatzems

De la mateixa manera, ajudarà les diferents entitats a saber amb anterioritat quantes famílies hauran d’atendre al dia, a tenir controlats permanentment els estocs dels magatzems, a saber a quins productes cal donar prioritat, així com a generar rebuts digitalitzats de les entregues per poder suprimir d’aquesta manera despeses i contibuir a tenir cura del medi ambient. Actualment a la província de Lleida ja disposen d’aquest sistema diferents entitats que es dediquen al repartiment d’aliments de Tàrrega i de les comarques del Pla d’Urgell, la Noguera i el Segrià.

Amb el temps, la intenció és que el sistema de gestió es pugui implementar a la resta de comarques lleidatanes per aconseguir una unificació d’informació a tot el territori que pugui facilitar totes les dades en temps real. “Aquest és un gran pas endavant. Ens ajudarà molt a nosaltres i als usuaris”, va celebrar el director del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, Oriol Berenguer.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?