Nous columbaris i nínxols al Cementiri de Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
31-03-2023
Actualitzat: 31-03-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Nous columbaris i nínxols al Cementiri de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida
  • Nous columbaris i nínxols al Cementiri de Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El Cementiri de Lleida ha ampliat la disponibilitat de columbaris i nínxols. La Paeria ha construït 144 nous columbaris a la Sala de la Pau, que sumen 288 amb els que ja hi ha, i 45 nous nínxols al departament de Santa Cecília, que sumen 90 amb els que es van construir l’any passat. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, ha explicat que el cementiri requereix l’ampliació d’espais o l’adequació d’entorns dins del recinte per adaptar-se a les necessitats existents.

Pueyo ha apuntat que entre el 2022 i els primers mesos d’enguany al cementiri s’han construït 290 columbaris, que estan distribuïts al departament de Sant Jaume (130), a l’Arc de Sant Cristòfol (16) i la Sala de la Pau (144). Aquest darrer espai te capacitat encara per duplicar el nombre de columbaris. Actualment, al cementiri de Lleida hi ha 913 columbaris. Tall de veu M. Pueyo

Pel que fa a nínxols, l’alcalde ha explicat que s’han posat a disposició 90 nínxols al departament de Santa Cecília i que quan acabin les obres de rehabilitació d’aquest departament, del s. XIX i declarat en ruïna el 2017, es posarà en servei un conjunt de 800 nous nínxols.

L’alcalde ha indicat que hi ha un canvi de tendència a la societat i que cada cop són més les famílies que prefereixen la cremació a l’hora d’acomiadar-se dels seus éssers estimats. Per tant, la cremació s’ha convertit en un servei essencial i cal atendre aquesta demanda. La tinent d’alcalde ha afegit que les cremacions s’han duplicat en els darrers set anys, passant de les 587 el 2015 a les 1.187 de l’any passat.

Un dels aspectes que ha destacat la regidora de Salut és l’evolució del recinte, amb la incorporació els darrers anys de nous espais. S’ha ubicat el monument Sospirs de Pau, creat per Erik Shmitz i dedicat a les víctimes de la Covid, o l’espai Empremtes, dedicat al dol perinatal i gestacional, que convida a la reflexió i facilita el dol a les famílies que han patit una pèrdua perinatal o neonatal.

Cal destacar també que l’àrea de Salut Pública ha estrenat el 2022 un espai a la seva pàgina web per localitzar el lloc d’enterrament dels difunts al cementiri.

Comparteix

També t'interessarà