Nova allau al Sobirà i la C-13, a punt d'aquí 1 mes

M. CODINAS
31-05-2020
  • Vehicles allau roques pedres tram Sobirà C-13
  • Vehicles allau roques pedres tram Sobirà C-13

Les obres per estabilitzar el talús i evitar nous despreniments de roques a la carretera C-13 entre Rialp i Llavorsí ja han entrat a la recta final i s’espera que acabin d’aquí poc més d’un mes. La disminució del trànsit a causa del confinament s’ha aprofitat per sanejar el talús i s’ha tornat a donar pas alternatiu als vehicles.

Així mateix, ja han començat els treballs per ancorar al pendent les noves malles dinàmiques de metall que protegiran la calçada en cas que hi hagi nous despreniments. “S’han acabat els treballs de gran calibre”, va explicar l’alcalde de Llavorsí, Josep Vidal. El primer edil va assegurar que “d’aquí a un mes, quan la malla estigui instal·lada, es netejarà la carretera i s’habilitarà la circulació als dos carrils”.

D’altra banda, un gran despreniment de roques va fer desaparèixer divendres passat un tram d’un sender del Parc Natural de l’Alt Pirineu que connecta Sort i Baro i que forma part de la travessia Ramat de Camins. L’Institut Geològic haurà d’estudiar si és factible la seua rehabilitació al tractar-se d’un punt de difícil accés. D’altra banda, com a pas alternatiu hi ha un altre sender que passa pel poble de Malmercat. També s’esperen estudis sobre el risc geològic de l’accés a Burgo i Llavorre després d’una altra allau aquest mes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?